Отпадни води заливат варненска улица

  • 06 януари 2023 10:34

  • 179
  • 0
Отпадни води заливат варненска улица
© Novini.bg/ Canva

От няколко месеца отпадни води текат по улица "Пробуда" във Варна, сигнализираха живеещи там. Наводнен е дворът на една от къщите, а в друга – мазето. В района се носи и неприятна миризма. Каква е причината, разказват Людмила Стоева и Георги Христов.

От улица "Пробуда" отпадните води се стичат към едно от кръговите кръстовище на крайезерния път, който е един от най-натоварените в града. През зимата, когато температурата падне под нулата, водата заледява пътя, а това е предпоставка за катастрофи.

Фекалните води са залели и няколко къщи. Опасността от разпространението на зарази е реална. Хората казват, че са търсили помощ от различни институции, но без резултат.

Кал от чешмите в село Граница

От ВиК Варна заявиха, че в района няма битова канализация. Отпадните води незаконно се отвеждат в канализацията за дъждовна вода. Когато има сигнал, че шахтите преливат, от ВиК изпращат екип и отпушват тръбата, но това не решава проблема за дълго.

Потърсихме коментар и от община Варна. Оттам отговориха, че включването на наводнените къщи към битовата канализация е отговорност на ВиК. До дружеството е изпратено писмо за почистване на канализацията в района.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
179 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини