Община Търговище организира информационна среща за санирането на жилищни сгради

  • 05 януари 2023 14:00

  • 178
  • 0
Община Търговище организира информационна среща за санирането на жилищни сгради
© Уикипедия

Община Търговище организира информационна среща във връзка с новата процедура за саниране на многофамилни жилищни сгради „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – етап I“. Събитието е насрочено за 12 януари от 17:30 часа в зала 74 на общинската администрация, информират от пресцентъра на кмета Дарин Димитров.

Организаторите канят представителите на сдруженията на собствениците, домоуправителите и всички заинтересовани граждани за участие. По време на срещата ще бъдат представени основните изисквания и условия за кандидатстване. Присъстващите ще могат да зададат въпроси към екипа, отговарящ за реализацията на дейностите по процедурата.

Допълнително информация за срещата, както и за процедурата за саниране, гражданите могат да получат от експертите на Общината Петя Стоянова и Евгени Василев, на тел.: 0601 68 734.  Въпроси могат да се отправят и на електронните им пощи: stoyanova.petya@targovishte.bg и vasilev.evgeni@targovishte.bg.

От администрацията уточняват, че съгласно насоките, публикувани от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, за община Търговище са определени 30 млн. лв. за саниране на жилищни сгради, пояснява БТА.

Десислава Станева
178 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини