Водещите новини! Ръст на насилието над животни, още един задържан. МВР е пратило запитване до Москва защо издирва Христо Грозев (и още…)

  • 30 декември 2022 13:19

  • 1161
  • 4
Водещите новини! Ръст на насилието над животни, още един задържан. МВР е пратило запитване до Москва защо издирва Христо Грозев (и още…)
© Булфото/Canva/FB/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 30 декември   

 

Столичните полицаи задържаха 36-годишен мъж по подозрение за насилие над животно, информира МВР.

Вчера униформени от Шесто Районно управление (РУ) се отзовали на сигнал за насилие над куче в столичния ж.к. „Бъкстон“. Според информацията, подадена към 15.50 часа в РУ от представител на фондация, работеща в помощ на животните, в социалните мрежи бил разпространен видеозапис на мъж, който проявява жестокост към четириного. Посочен бил и предполагаем извършител на деянието.

Преди близо две седмици министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев отчете ръст при този вид престъпления. Според статистиката за последните три години са регистрирани над 1060 подобни инцидента. 

Насилник снима и качи в мрежите как тормози кученцето си

***

Още един такъв…

Издирва се

Застреляха домашно куче в село Чорбаджийско, полицията издирва извършителя

***

Поскъпването на природния газ за януари, предложено от „Булгаргаз”, е с около 18 лв. по-малко от поисканото преди няколко седмици.

„Булгаргаз” поиска по-малко поскъпване на газа от януари

***

Днес българската държава подписа договор с френската компания "Фраматом" за доставка на свежо ядрено горива за VI блок на АЕЦ "Козлодуй".

След сключения с „Уестингхаус Електрик Швеция АВ" договор за доставка на свежо ядрено гориво за V блок на ядрената ни централа, с новия документ, който днес бе подписан, се прави следващата практическа стъпка за осигуряване на диверсифицирано портфолио на доставките на гориво за ядрените енергоблокове на централата.

Срокът на договора е 10-годишен, а първата доставка на свежо ядрено гориво се очаква през 2025 г.

България подписа договор за доставка на свежо ядрено гориво за АЕЦ "Козлодуй"

***

МВР вече са изпратили запитване до руското Министерство на вътрешните работи с искане за информация за това какви са причините да поставят Христо Грозев в списъка си с най-търсени.

Писмото е подписано от министъра, уточниха за bTV от ведомството.

Вчера руският посланик Елеонора Митрофанова обясни, че няма информация и, че е препоръчала на българските власти да изискат информация от вътрешното министерство на федерацията.

МВР е изпратило запитване до Москва защо издирва Христо Грозев

***

„Казусът Христо Грозев" е странен, има реален риск за живота му. Това коментира Елена Поптодорова, вицепрезидент на Атлантическия клуб в България в "Денят започва" по БНТ. 

По думите ѝ Христо Грозев е силна личност.

Елена Поптодорова: "Казусът Христо Грозев" е странен, има реален риск за живота му

***

Продължава издирването на изчезналия турист в Пирин

***

Русия атакува тази нощ украинската столица Киев с ирански дронове камикадзе, ден след като Русия извърши най-голямото въздушно нападение от началото на войната през февруари.

Изстреляни са били общо 16 дрона, но всичките са били унищожени от противовъздушната отбрана, заявиха украинските военни.

Украинската ПВО е свалила изстреляните към Киев дронове камикадзе

***

Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън разглежда възможността да бъдат предоставени на Украйна бойни машини тип "Брадли" в рамките на поредния пакет военна помощ с цел защита на страната от агресията на Русия, съобщиха Блумбърг и Укринформ.

САЩ проучват възможността да предоставят на Украйна бойни машини тип "Брадли"

***

Молдовската президентка Мая Санду изрази надежда, че страната ѝ ще стане част от Европейския съюз до 2030 г., предаде Ройтерс.

„Амбициозна съм в желанията си. Мисля, че трябва да станем част от Европейския съюз до края на това десетилетие", каза Санду, цитирана от държавната телевизия "Молдова-1".

Президентът на Молдова: Надявам се страната ни да стане част от ЕС до 2030 г.

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1161 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Тенев

2022.12.30 | 17:29

4
Не сте добре.
Georgi slavov

2022.12.30 | 16:25

3
Marsho shte te namerq barzo i shte reja chasti ot tqloto pishka prasti vsichko
Belia

2022.12.30 | 16:24

2
Sega kato te namerq shte pishtish i ti taka
Belia

2022.12.30 | 16:23

1
Pochvam da te tarsq

Добави коментар

Водещи новини