Дърво се стовари върху автомобил в Пловдив

  • 29 декември 2022 08:55

  • 504
  • 0
Дърво се стовари върху автомобил в Пловдив
© Кадър - бТВ
Слушай новината Слушай новината

Дърво се стовари върху автомобил в Пловдив. Само секунди по-рано от там минали баща и дете. Пострадали няма, нанесени са само материални щети. Инцидентът станал в близост до детска площадка на Младежкия хълм в града, предаде БиТиВи.

Има изрязани клони, но дали все още има опасни дървета, това трябва да кажат от районната администрация в кметството. Ако все още има надвиснали такива опасни клони, те трябва да издадат заповед за тяхното отстраняване от служители на „паркове и градини“.

30-метрово дърво смаза няколко коли в София

По време на инцидента собственикът на автомобила е бил в близкия ресторант. Той е обядвал и не е видял, как клонът пада върху автомобила, но Вейсел Рамадан вижда пострадалия автомобил и прави снимки.

„Времето беше тихо и спокойно, почти като лятно време – може би около 20 градуса. Изключително приятен ден беше. Тъкмо се събирахме хората от дрон клуба, за да си пуснем дроновете. Чу се тътен и ние всички се обърнахме. Видяхме как клонът се откъсва и се забива в паркирания автомобил“, разказва свидетелят.

„През лятото на 2021 г. е извършена санитарна сеч на опасни клони и дървета в целия този район. В случай, че има нужда от втора резитба, ако от еколозите бъде забелязан загнил клон или дърво, ние реагираме веднага след издаването н заповед“, обясни Николай Чунчуков, зам.-директор на общинска фирма „Паркове и градини“.

Последвайте канала на

Калина Христова
504 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини