Увеличиха цената на услугите на социалния патронаж в Силистра

  • 22 декември 2022 16:53

  • 442
  • 0
Увеличиха цената на услугите на социалния патронаж в Силистра
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

От 3 на 4 лева на ден ще се повиши таксата за услугите на домашния социален патронаж в Силистра. Решението за това бе взето на днешната редовна сесия на местния общински съвет.

В докладната, внесена от общинската администрация, се казва, че издръжката за един потребител на ден през тази година възлиза средно на 4,15 лева. Разликата се поема от общинския бюджет, което оказва негативно влияние на ефективното разпределение на ресурсите.

Община Болярово ще назначи 12 нови социални асистенти

Социалната услуга се изпълнява от община Силистра, тя е с капацитет 280 души. Ползвателите получават топла храна по домовете, почистване на помещения, помощ за лична хигиена, плащане на сметки, съдействие за настаняване в социални заведения и други.

„Тази година общината отпусна средства за подмяна на кухненските уреди. Закупихме конвектомати и казани за готвене под налягане. Предстои кухнята да бъде преместена в нова ремонтирана сграда“, каза Галя Горанова - началник на отдел “Обществено здраве, социална политика и спорт“ в община Силистра, предаде БТА.

По думите ѝ общината е кандидатствала с проект за закупуване на нов лекотоварен автомобил за домашния социален патронаж. Финансирането е по програмата „Патронажна мобилност за предоставяне на топъл обяд“ към Фонд „Социална закрила“.

Калина Христова
442 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини