Водещите новини! Вътрешният министър: берем плодовете от бездействието на спецпрокуратурата. При какви условия ПП връщат мандата неизпълнен? (и още…)

  • 20 декември 2022 19:00

  • 1698
  • 2
Водещите новини! Вътрешният министър: берем плодовете от бездействието на спецпрокуратурата. При какви условия ПП връщат мандата неизпълнен? (и още…)
© Getty Images/Булфото/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 20 декември   

 

„Искам да ги уверя, че държавата има сили, ще ги изобличи и накаже. Това е ефектът от закриването на спецправосъдието. 

Хората по места са мотивирани, работят и резултатите ще се видят скоро. 

А в момента берем плодовете от бездействието на спецпрокуратурата“, подчерта министърът на вътрешните работи.

Демерджиев: В МВР ще има много наказани заради Семерджиев

***

Да изчистим крайния текст на тези национални приоритетни задачи, да го оформим като документ, който наричаме програмна декларация с очакванията на 5 януари тази програмна декларация да бъде включена за гласуване в пленарна зала. В зависимост от резултатите от това гласуване, ще последват следващите стъпки. Ако тя не получи подкрепа, ще върнем мандата неизпълнен“, посочи кандидат-премиерът.

Акад. Денков: Ако НС не подкрепи националните приоритети, връщаме мандата неизпълнен

***

"Виждаме поредица от стъпки, които показват отговорно и сериозно отношение към тази възможност".

Това каза пред журналисти в кулоарите на парламента председателят на ПГ на "Демократична България" Христо Иванов по повод предложението на "Продължаваме промяната" за обединение по приоритети в програмна декларация, която да се гласува от парламента през януари и която да бъде основа за съставяне на правителство с втория мандат, предаде репортер на Novini.bg.

Христо Иванов: Има протегната ръка от ПП, всички останали трябва да се отнесем отговорно

***

Според законопроекта, при наличие на заплаха за националната сигурност, злоупотреба с монополно положение или наложени ограничителни мерки от ЕС, ООН и пр., държавата ще има възможност да поеме оперативното управление на дружеството. Поемането на контрола да става чрез назначаване на особен представител от държавата.

Парламентът прие законопроекта за държавния контрол над “Лукойл Нефтохим Бургас”

***

До този момент ИТН е получавала по един лев на глас, което е видно от публично достъпната информация . От началото на годината до 1 октомври партията е получила общо 187 200 лева. След последните избори сумата за ИТН рязко нарастват, въпреки че подкрепата за партията се срина и тя не успя да влезе в парламента.

По информация на Mediapool ИТН винаги е подавала предварително заявление, че желае да получи субсидия до размера на 1 лев за получен глас и толкова са били превеждани от държавата.

След изборния провал такава декларация не е била подадена и държавата е превела цялата сума.

Партията на Слави е започнала да прибира цялата субсидия

***

Любенов, блъснал и убил французин на Околовръстното, остава в ареста

***

Украинският президент Володимир Зеленски е посетил фронтовия град Бахмут, предаде Ройтерс днес като се позова на съобщение на канцеларията на държавния глава.

Зеленски посети фронтовия град Бахмут

***

Срещата[…] е имала за цел „да демонстрира колективна отговорност за специалната операция“. 

Руският президент Владимир Путин се опитва да прехвърли вината за войната срещу Украйна на висшето военно ръководство, твърди британското разузнаване.

Лондон: Путин опитва да прехвърли вината за неуспехите в Украйна на военното ръководство

***

Срещата между Путин и Лукашенко е пореден политически "танц", каза на пресконференция Дмитро Кулеба. По думите му на тази среща не е взето никакво изключително важно решение. При все това той увери, че Украйна е готова на всякакъв сценарий.

Украйна омаловажи значението на срещата Путин - Лукашенко

***

Руското демократично общество в Сърбия ще организира в събота, 24 декември, в Белград антивоенно шествие, по време на което ще поиска незабавно изтегляне на руските войски от територията на Украйна, съобщи белградската агенция Бета, цитирана от БТА.

На 24 декември ще се навършат десет месеца, откакто "руският диктатор" заповяда на армията да нахлуе в съседната страна, отбелязаха организаторите.

Шествието ще започне около 15:00 часа на Площада на Републиката и ще стигне до руското посолство в Белград. 

Руското демократично общество прикани гражданите да подкрепят митинга.

Антивоенно шествие в Сърбия

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1698 2

Коментари 2

Добави коментар
НЕФТОХИМА

2022.12.20 | 23:27

2
ДА СЕ УНИЩОЖИ!

2022.12.20 | 22:46

1
Тая свиня да го духа

Добави коментар

Водещи новини