Водещите новини! Газът в Европа поевтинява. Норвегия се затваря за руснаци. Служители на пощите излизат на протест (и още…)

  • 19 декември 2022 13:23

  • 858
  • 0
Водещите новини! Газът в Европа поевтинява. Норвегия се затваря за руснаци. Служители на пощите излизат на протест (и още…)
© Getty Images/Pixabay/Булфото/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 19 декември   

 

Природният газ в Европа поевтиня с 3,42 процента към 10:15 часа българско време днес спрямо цената при затварянето на борсата в петък, показват данните от лондонската борса ICE.

Природният газ в Европа поевтиня с над 3%

***

Той коментира, че е приет само един от необходимите 22 закона по Плана за възстановяване и устойчивост. Внесохме ги в първия ден на парламента, от 2 месеца почти никакво движение, видяхме и един закон отхвърлен. С 2 години закъсняваме за приемането на този закон, заради което страната ни ще плаща санкции, предупреди Пеканов. Обясни, че става въпрос за закон, който да защитава хората, които подават сигнали за нередности и злоупотреби.

Пеканов за парите от ЕК: Следващата сума от 724 млн.€ не можем да я поискаме, докато не си свършим работата

***

"Хората престанаха да се пазят и боледуват от обичайните респираторни инфекции и от някои необичайни, като варицелата, която не е характерна за този сезон. Скарлатина имаме предоволно. В детските градини цели групи се поставят под карантина. Това не е нова болест. Трябва да се назначи адекватно лечение. Няма регистрирани смъртни случаи".

Лекар: Маските могат да ни спасят от грип. Носете ги, сега е страшно!

***

"Екзакта": Категорична евроатлантическа ориентация на българите, ГЕРБ и ПП си делят първите две места

***

Поклон пред делото на Мустафа Кемал Ататюрк - строителя на съвременна Турция!”. Това написа председателят на Народното събрание Вежди Рашидов в официалната книга в мавзолея в Анкара на Мустафа Кемал Ататюрк, съобщиха от пресцентъра на парламента. 

Председателят на парламента положи венец в мавзолея на Мустафа Кемал Ататюрк

***

Служители на „Български пощи“ от цялата страна ще протестират символично с искане за увеличение на заплатите, предава БТА. 

Причината за протеста е, че синдикатите не са постигнали споразумение с ръководството за увеличение на заплатите в компанията.

Тази година е имало увеличение с 10%, но синдикатите настояват за още 15-процентно повишение, което не може да бъде осигурено в края на годината и не е предвидено в бизнес плана на дружеството.

Служители на "Български пощи" излизат на символичен протест

***

Руските граждани не могат да получат норвежка виза, дори ако са поканени в страната от местни организации. Това съобщи Barents Observer.

През последните няколко месеца норвежките компании не са успели да организират нито едно пътуване за руснаци по покана. Първият проблем е получаването на виза, тъй като е невъзможно да се получи място във визовия център.

"Дори човек да премине този етап, накрая пак ще бъде отхвърлен", цитира изданието представител на норвежкото арт пространство Terminal B, което иска да покани руски художници на свое събитие.

Норвегия се затваря за руснаци

***

Съвместните учения, които се провеждат ежегодно от 2012 г., ще включват ракетни и артилерийски учебни стрелби в Източнокитайско море, каза руското ведомство. "Основната цел на ученията е да бъде подсилено военноморското сътрудничество между Русия и Китай и да бъдат подкрепени мирът и стабилността в Азиатско-тихоокеанския регион", се добавя в негово изявление.

Русия и Китай провеждат съвместни военноморски учения

***

Както съобщават тази сутрин австрийските ежедневници „Кроне“ и „Курир“, австрийските власти са заловили 39-годишен руски шпионин във Виена. Задържаният, чието име не се съобщава, е гръцки гражданин от руски произход и е син на дипломат, пишат вестниците. Заподозреният е шпионирал години наред в полза на Русия. В центъра на града са били открити тайни места за предаване на информация, информира БТА.

Във Виена е заловен руски шпионин, син на дипломат

***

След 18-месечно разследване и експлозивни понякога разкрития парламентарната анкетна комисия за щурма на Капитолия огласява днес заключенията си и се очаква да гласува дали да препоръча Доналд Тръмп и някои от приближените му да бъдат преследвани по съдебен ред, предаде Франс прес.

След 18-месечно разследване приключва дейността си парламентарната комисия за щурма срещу Капитолия

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
858 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини