Директорът на Народния театър: Морфов и Кръстева продължават работата си, да намерят диалог помежду си

  • 18 декември 2022 10:46

  • 1948
  • 4
Директорът на Народния театър: Морфов и Кръстева продължават работата си, да намерят диалог помежду си
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

Главният режисьор на НТ "Иван Вазов" Александър Морфов и ПР-ката Велислава Кръстева остават на работа в театъра и следва да намерят своя диалог помежду си.

Това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" директорът на Народния театър Васил Василев.

От думите му стана ясно, че Морфов най-вероятно няма да бъде наказан за това, че изрисува вратата на кабинета на Кръстева. Той окачестви случилото се зад кулисите на първата сцена в България като тормоз на работното място, за който са взети мерки да не се допуска повече.

Министър Минеков: Народният театър е в най-тежкото си състояние

"Мерките са Александър Морфов и Велислава Кръстева да продължат работата си и да намерят своя диалог между тях. Когато говорим за работа в екип, трябва да благодаря на целия екип на Народния театър, който мъдро отсъди, че сме хармонична общност и работим в хармония. Неслучайно са добрите успехи, които постигнахме с международните режисьори и пълните салони. Винаги се допускат грешки, хората допускат грешки и ние трябва да бъдем признателни, когато те оценяват, че допускат грешки и да продължаваме напред. Това се случва във всяко семейство - малък инцидент, след който смятам, че ще продължим напред именно заради отговорността, която имаме към нацията", каза Василев.

От разговора стана ясно, че главният режисьор на театъра Александър Морфов ще продължи да изпълнява задълженията си.

"В средата на другата седмица започваме възстановителни репетиции на "Животът е прекрасен", така че публиката ще го оценява по нещата, които прави на сцена, а не по един или друг повод, така че нека погледнем върху творчеството, което предстои", каза директорът на Народния театър.

Новата политика за заплатите в театъра е формирана на база правила за оценка на възнагражденията на всички актьори. Минималната заплата за актьор е 1600 лв., а максималната може да достигне и 5000лв. в зависимост от натовареността.

Напрежение в Народния театър: Велислава Кръстева трябва да си подаде оставката!

"Театърът е сложен организъм, актьорите играят на три сцени, успоредно репетираме по три постановки на ден, започват от 1 януари и завършваме на 31 декември. Това е труд, който трябва да е добре възнаграден. Именно от тази гледна точка създадохме програма за заплащането, която целеше само и единствено то да е добро и реално и да покаже какво възнаграждение трябва да получат актьорите. То е и справедливо. Единици са тези, които получават заплатата от 5000 лв. В държава като нашата смятам, че най-добрите актьори трябва да получават заплата, близа до министерска, ако не и по-голяма", каза Василев.

Той коментира и изказването на служебния министър на културата Велислав МинековВелислав МинековВелислав Минеков е професор в Националната художествена академия (НХА). Завършва образованието си, че Народният театър се намира в най-тежкото си състояние.

"Дай Боже, да е все така тежко! Наистина, Народния театър в момента върви в една положителна посока, така че благодаря за оценката на Минеков и нека заповяда и стане част от зрителите на театъра. Той сам ще се поправи", каза Василев.

Росица Валентинова
1948 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.02.28 | 17:37

4
Гн Василев ако си със дпс и герб е.и.си майката изчазвай.
PaulaFox

2022.12.18 | 11:37

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.12.18 | 11:12

2
ДИРЕКТОРЪТ И КРЪСТЕВА ОСТАВКА
потрес!

2022.12.18 | 11:05

1
Че махни си феса от кратуната и събуй тези шалвари бе, нищожество долно и ибрикчия на сарайския милиардер - "Проклятието на България"! Ти си позор не само за Народния театър, не дамо за културата ни, но аз България бе, нищожество мазно, слугинажът ти към чудовището от сараите е отвратителен бе, Василевия ибрикчия! Не, никога големият Александър Морфов няма "да работи" с тази толкова противна ,толкова грозна и до цинизъм нагла слугиня на "Проклятието на България"! Че тя е цялата в лайна бе, Василево нищожество! Също като теб и затова сега в Народния театър така ужасно смърди на фесове и на шалвари!

Добави коментар

Водещи новини