Водещите новини! ДАНС проверява Военен съюз – БНО „Шипка“ за Престъпления против републиката. Санкции за втория най-богат в Русия (и още…)

  • 16 декември 2022 13:23

  • 1273
  • 0
Водещите новини! ДАНС проверява Военен съюз – БНО „Шипка“ за Престъпления против републиката. Санкции за втория най-богат в Русия (и още…)
© Булфото/Wikimedia/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 16 декември    

 

Психопатите са сред нас, някои са с брадви

Тийнейджър осакати куче с брадва в Перник

***

Получен е сигнал в прокуратурата за евентуално извършени престъпления по Глава първа от Особената част на Наказателния кодекс – „Престъпления против републиката“.

Разследва се дали дейността на Военен съюз – Българско народно опълчение „Шипка“ е противодържавна, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Наблюдаващият прокурор е възложил на ДАНС да извърши проверка по случая.

Военен съюз – Българско народно опълчение „Шипка“ е известен с про-руските си позиции, пара-военно обучение на „доброволци“ и агресивни послания.

Проверяват военен съюз за престъпление против републиката

***

Касабов е родом от родопското село Змеица и е първи братовчед на Павел и Румен Вълневи, които бяха собственици на българо-американската телевизия BIТ. 

Той има 6 фирми.

Състоянието на жената е тежко, направена ѝ е операция за премахване на далака, съобщи прокурор Илиев.

Разследващи потвърдиха, че именно той е нанесъл зверския побой, след като заварил половинката си да говори по телефон, в който няма монтирано устройство за следене и подслушване.

Разярен, грабнал тенис ракета и я смазал от бой.

Бизнесменът, пребил жена си с тенис ракета, бил близък с политици-милионери

***

Акад. Николай Денков благодари на присъстващите и заяви: „Приемам присъствието Ви като знак, че сме готови да влезем в конструктивен разговор, с който да осмислим съществуването и на Народното събрание, и да обсъдим възможността за един кабинет, който да има политическа подкрепа“.

ПП разговаря с партиите за втория мандат, ГЕРБ и ДПС си тръгнаха от залата

***

САЩ наложиха санкции на бизнесмена Владимир Потанин (втория най-богат човек в Русия) и финансовия сектор на страната с цел засилване на натиска върху Москва, предаде Ройтерс.

От Държавния департамент уточниха, че санкции са наложени на Потанин, който е един от най-богатите хора в Русия, неговата съпруга, пълнолетните му деца, и неговия инвестиционен холдинг "Интеррос".

Санкциите на САЩ удариха втория най-богат мъж в Русия

***

„Не можем да подкрепим ГЕРБ заради неготовността им за съдебна реформа. 

Няма как да имаме една личност като Иван Гешев. 

Очакваме ГЕРБ да имат готовност за реформа в прокуратурата“. 

Това заяви пред БНТ Надежда Йорданова от „Демократична България". 

ДБ не искат ГЕРБ заради Гешев, но Йорданова призова: Нека да оставим сръдните и поведението на обидени деца

***

Всички – освен БСП и „Възраждане“ – гласуваха „за“

НС се произнесе: Пращаме военна помощ на Украйна. Нинова призова Радев да наложи вето

***

"Най-малко двама души бяха убити в централния град Кривой Рог, след като ракета порази жилищна сграда. Представители на местните власти съобщиха и за като минимум петима ранени", добави британската медия.

Днешният руски удар срещу Украйна взе жертви

***

Илън Мъск шумно обещаваше абсолютна свобода на словото и дори възстанови акаунта на Доналд Тръмп, но „свобода на словото“ за него явно означава нещо друго, защото изтритите акаунти са на хора, които са го критикували. 

Наскоро Мъск публично изрази колко държи на свободата на словото, коментирайки, че дори няма да изтрие акаунта на младежа, който следеше самолета му. Но малко след това го изтри. А сега изтри и акаунтите на журналисти, които са го критикували. Без предупреждение и без обяснение. 

Twitter изтри акаунтите на водещи журналисти

***

След издадената заповед, Националният архив на САЩ публикува на интернет страницата си 13 173 документа, с което данните за убийството на Кенеди са разкрити вече на 97 процента.

По нареждане на Байдън: Разсекретиха внушителна документация за убийството на Кенеди

***

Атака с кола бомба срещу полицията в Турция, има ранени

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1273 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини