Йотова: Благотворителността няма нужда от прожектори, тя обича мълчанието

  • 15 декември 2022 18:46

  • 418
  • 0
Йотова: Благотворителността няма нужда от прожектори, тя обича мълчанието
© Президентство
Слушай новината Слушай новината

„Благотворителността е необятна и се съизмерва само с човешката любов. Благотворителността няма нужда от аплаузи и прожектори, тя обича мълчанието. Само в мълчанието се чува оглушителното човешко послание за повече доброта, взаимност и помощ.“

Това заяви вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , на церемонията по връчване на наградите „Корпоративен дарител“ за 2022 година. По традиция церемонията се проведе на „Дондуков“ 2, съобщиха от прессекретариата на Президентството. „Всеки, който прави благотворителен жест, дърпа най-интимните човешки струни, за да провери собственото си усещане за добрина и справедливост. Благотворителността означава преди всичко да бъдеш добър човек“, изтъкна вицепрезидентът.

Йотова припомни редица примери от изминаващата година за помощ на най-уязвимите. „Колкото и кризи да ни сполетяват, ние можем да правим добро, ценим доброто. Не сме забравили да бъдем хора – това е най-добрата и точна характеристика на българското общество“, посочи вицепрезидентът, като подчерта дългата българска традиция на дарителство. 

Илияна Йотова ще бъде домакин на наградите „Корпоративен дарител“ за 2022 г.

Конкурсът „Корпоративен дарител“, създаден през 2006 г. от Български дарителски форум, отличава компаниите със значителен принос за позитивна обществена промяна чрез ефективни, устойчиви и прозрачни програми и инициативи. Фокус на тазгодишните награди са доброволчеството и усилията на отделни личности и организации в подкрепа на важни каузи и неотложни нужди чрез даряване на личен труд и време.

Вицепрезидентът Йотова връчи наградата в категория „Личност със значим принос за развитието на дарителството в България“. Носител на приза е Шефкет Чападжиев – българин, родом от град Мадан, от дълги години живее в САЩ. Чападжиев дарява средства както за своя роден град, така и за българската общност зад граница.

Филип Епитропов
418 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини