Водещите новини! Иванчева в една килия с акушерката Емилия. Папата призова: Харчете по-малко на Коледа, изпратете спестеното на украинците (и още…)

  • 14 декември 2022 19:04

  • 2068
  • 8
Водещите новини! Иванчева в една килия с акушерката Емилия. Папата призова: Харчете по-малко на Коледа, изпратете спестеното на украинците (и още…)
© Getty Images/Булфото/Wikimedia/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 14 декември   

 

„…по стечение на обстоятелствата станала съкилийничка на друга известна подсъдима - акушерката Емилия Ковачева, която получи 18 г. затвор за опита за убийство на бебето Никол“.

Иванчева в една килия с акушерката Емилия Ковачева

***

Всичко прерасна в едно ясно съобщение, че това правителство се прави, за да се вкара Петков в затвора. Така рязко се намалиха шансовете на този кабинет".

ГЕРБ се самозатваря в изолация, посочи още Дайнов: „Едно е да се залепи за третия мандат и да има образа на разумна и национално отговорна партия, друго е да твърди, че който не е съгласен с тях, ще лежи в затвора. ГЕРБ днес се обесиха“.

Политологът обясни, че винаги е бил против персонификацията в българската политика. Представените кандидати за министри пък определи като „политици втора употреба от близкото минало“.

Евгений Дайнов: ГЕРБ днес се обесиха

***

Кенет Мъртън е утвърден от американския Сенат да бъде следващият посланик на САЩ в България. Това съобщиха от американското посолство у нас на страницата си във Фейсбук. 

Утвърденият за посланик Мъртън е високоуважаван дипломат с 35-годишен опит в Дипломатическата служба. Неговото назначение показва стратегическото значение, което Съединените щати отдават на партньорството си с България, посочват още от посолството.

Кенет Мъртън е новият американски посланик у нас

***

„Когато погледнем към правителството на господин Габровски като състав – той има много добри експерти, като програма има важни приоритети, но липсва политическата физиономия. На практика това правителство се явява посредник между ГЕРБ и българските граждани. Не е сега моментът да виждаме посредници – хората искат ясна политическа отговорност“.

Радев: ГЕРБ заложиха на амнезията на българските граждани след 12 години

***

Нинова категорична: Ще гласуваме "против" ветото на президента

***

Салиф Тефик е от кърджалийския кв. "Боровица" и от 10 години живеел със съпругата си в Австрия. Мъжът е решил да се прибере в родния си дом, за да види родителите си. Съпругата му останала в Австрия.

Загиналият в катастрофата край Садово се прибирал от гурбет

***

Учебниците за всички ученици до 12-и клас да бъдат безплатни. Това решиха депутатите на първо четене. Предложението бе прието единодушно със 178 гласа "за".

В момента безплатни учебници има само за най-малките ученици.

Учебниците до 12-и клас стават безплатни, решиха депутатите

***

Най-голямата мрежа и, разбира се… има заловен българин

Разбиха най-голямата мрежа за контрабандни цигари в Европа, има заловени българи

***

Как изглеждат милион и половина евро в пачки.

„Според адвоката на Кайли в Гърция Михалис Димитракопулос тя ще поиска отлагане до следващия вторник. Тя отрича всички обвинения, които й се приписват, твърди, че парите, намерени в дома й и в куфара на баща й, са на съпруга й, тя самата не е знаела за съществуването им и когато ги е намерила, го е помолила да ги вземе веднага и да ги върне“.

Ето ги намерените пари в скандала "Катаргейт"

***

Папа Франциск призова днес хората да харчат по-малко за коледните празненства и за подаръци тази година и да изпратят останалото на украинците, за да им помогнат да преживеят глада и студа през зимата, съобщи Ройтерс.

Папа Франциск с призив: Харчете по-малко на Коледа, изпратете спестеното на украинците

***

„Ние не можем да чакаме края на войната, за да изправим пред съда онези, които са предизвикали тази война. 

Ние трябва също така да предотвратим повтарянето на подобна агресия", заяви Зеленски, който говори чрез видеоконферентна връзка пред Европейския парламент, където днес се състоя церемонията по присъждане на отличието. 

По-рано през годината ЕП присъди отличието на украинския народ.

Зеленски отново поиска създаването на специален трибунал за престъпленията на Русия в Украйна

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
2068 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Хаха

2022.12.15 | 01:01

8
Това дърто чучело папата що не вземе да пукне и да го изпратят подарък на украйнците в ковчег
kiro gela

2022.12.14 | 22:07

7
Ще харча колкото имам и искам!На фашисти пари не мисля да пращам ,по добре да ги изгоря!

2022.12.14 | 20:37

6
А католичестката църква, най богатата институция и най грабилата какво дари, ама църквата не дарява а кара бедните да отделят от залъка си, може и да вярвам в бог ама на никоя църква не вярвам.
Котарак

2022.12.14 | 19:47

2
Попе, ти що не дариш десет заплати?
Asar

2022.12.14 | 20:20

5
И аз това питам,ама няма кой да ми отговори
Asar

2022.12.14 | 20:18

4
А кой си ти да кажеш да ги даваме на укрите а?
попа

2022.12.14 | 20:16

3
попа все призовава другите да дават. а ватикана бъкана със съкровища, пари, злато и други
.... Хахаахха

2022.12.14 | 19:40

1
И тоя му хлопа дъската

Добави коментар

Водещи новини