Затвориха Троянския проход за МПС над 12 тона

  • 14 декември 2022 14:00

  • 411
  • 1
Затвориха Троянския проход за МПС над 12 тона
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

От 13:00 часа на 14.12.2022 г. "Троянския" проход бе затворен за движение на моторни превозни средства над 12 тона поради снеговалеж. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Близо 100 машини обработват пътищата в районите със снеговалеж, за да се осигури безопасно пътуване. В момента сняг вали в областите София, Перник и на прохода "Петрохан", уточняват от АПИ. Приоритет са автомагистралите, най-натоварените направления по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките между Северна и Южна България.

От агенцията призоваха шофьорите, на които им предстои пътуване в Северозападна България да тръгнат с автомобили, подготвени за зимни условия.

Затвориха най-голямата църква в Ямбол за ремонт

Очаква се понижение на температурите и валежи от дъжд. В планинските райони ще вали сняг и се очаква образуване на нова снежна покривка до 10 см. Издаден е предупредителен жълт код за опасно време в 6 области - Видин, Монтана, Враца, Перник, София - град и Софийска област.

АПИ апелира водачите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват необходимата дистанция, да не предприемат резки маневри.

Областните пътни управления и пътноподдържащите дружества следят метеорологичните прогнози по райони. Целта е превантивните, а след това и снегопочистващите дейности да започват максимално бързо при прогноза за влошаване на времето, уточняват от АПИ.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
411 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.14 | 14:20

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини