Работници от АПИ блокираха АМ "Хемус", искат по-високи заплати

  • 13 декември 2022 20:38

  • 1298
  • 2
Работници от АПИ блокираха АМ "Хемус", искат по-високи заплати
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Работници от Агенция "Пътна инфраструктура" блокираха за кратко магистрала "Хемус".

Протестът при тунел „Витиня“ доведе до спиране на движението по магистралата за около петнайсет минути. Пътните служители настояха за по-високи заплати и по-добри условия за труд, а регионалният министър отговори, че разбира исканията им.

„1000 лева обаче нямаме клас, нямаме ваучери, нямаме застраховки на хората, които са на пътя, а те са голяма част от работещите“, каза пред БТВ Дарин Катров, служител на АПИ.

Служители на АПИ излизат на протест

„В АПИ, специално, колегите има да работят страшно много, работиха страшно много в последните месеци, така че естествено е, че трябва да бъде намерен механизъм за това да получат по-добро заплащане, след като искаме повече работа, трябва да им осигурим, естествено, и по-добро заплащане, работи се по въпроса“, съобщи регионалният министър арх. Иван Шишков.

От Пътната агенция заявиха, че в бюджета за тази година не са предвидени пари за по-високи заплати, но се работи по въпроса от януари следващата година възнагражденията да бъдат вдигнати с до 20 процента.

Мая Йорданова
1298 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Станимир

2022.12.14 | 00:32

2
А какво свършиха?
Бай Ставри

2022.12.13 | 22:19

1
БОЙКО ЩЕ ВИ ДАДЕ ,ЧЕ ИМА МНОГО ПАЧКИ И КЮЛЧЕТА В ЧЕКМЕДЖЕТО .... , АМА ПЪРВО ТРЯБВА ДА ВЪРНЕ МИЛИАРДИТЕ ИЗТОЧЕНИ ОТ 12Г ВЛАСТ !!!

Добави коментар

Водещи новини