Билетът за градския транспорт във Варна става 2 лева

  • 12 декември 2022 12:44

  • 603
  • 2
Билетът за градския транспорт във Варна става 2 лева
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Цената на хартиения билет за градския транспорт във Варна ще бъде вдигната най-вероятно на 2 лева, каза днес кметът на града Иван Портних. По думите му повишението ще влезе в сила, след като Общинският съвет го одобри.

Хартиените билети са отживелица, целта е те да изчезнат изцяло с времето, а варненци да ползват само различните видове карти, допълни кметът. Той подчерта, че с тях цената на пътуването остава 1 лев.

Въпреки увеличението на горивата, тока, заплатите, общината ще продължи да осигурява преференциите за пенсионери, ученици и студенти, допълни Портних. По думите му в по-далечна перспектива основната цел ще бъде все повече хора да предпочитат градския транспорт пред колите си, за да намаляват трафикът в града и вредните емисии.

Хартиените билети ще останат като опция, но те би трябвало да бъдат ползвани само от гости на града или такива, които временно пътуват с автобусите, каза още Портних.

Увеличават цената на билета, продаван от шофьора в столичния градски транспорт

Той уточни, че в бюджета за 2023 година ще бъде заложено цените на различните видове карти да остане същата, каквато е в момента. 

Цветелина Кирилова
603 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.12 | 15:37

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Иванов

2022.12.12 | 15:31

1
Спите ли още варненци,продължавайте така докато ви съсипят докрай тия негодници дето ни управляват

Добави коментар

Водещи новини