Въвеждат временна организация на движението по част от бул. „Св. Патриарх Евтимий“ в Стара Загора

  • 09 декември 2022 14:38

  • 274
  • 0
Въвеждат временна организация на движението по част от бул. „Св. Патриарх Евтимий“ в Стара Загора
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Заради осигуряване на безопасното организиране и изпълнение на строително-монтажните дейности по проект „Реконструкция на водопроводната и канализационна мрежа в  Стара Загора – северна част“ ще бъде спряно движението на обществен транспорт по източното пътно платно на бул. „Св. Патриарх Евтимий" в участъка от ул. „Ген. Столетов“ до ул. „Августа Траяна“ в областния град, съобщава на сайта на община Стара Загора.

Движението ще бъде преустановено от от 10:00 часа на 12 декември, понеделник, до 17:00 часа на 13 декември.

Превозните средства на обществения транспорт в посочения участък ще се осъществява двупосочно по западното пътно платно на бул. „Св. Патриарх Евтимий" – по една лента в посока. Няма да бъде обслужвана спирка РПС от маршрута на обществения транспорт.

Декември идва с опасно време: Жълт и оранжев код за значителни валежи

По време на проекта, който се изпълнява от "Водоснабдяване и канализация" ЕООД, ще се осъществи подмяна на над 40 километра водопроводна мрежа и реконструкция на близо 17 километра от канализационната мрежа в град Стара Загора. Предвижда се обособяване на общо 14 водомерни зони в централните квартали на града, в които ще се измерва подадената и консумираната вода, ще се следят дебит и налягане. Целта е разтоварване на мрежата и предпазването ѝ от препълване при интензивни дъждове.

Проектът ще се реализира до края на 2023 г. в градовете Стара Загора, Казанлък, Чирпан и Раднево. Общата стойност на проекта по ОПОС е близо 122 млн. лева.

Мая Йорданова
274 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини