НАП ще спира зависимите от хазарт да залагат

  • 07 декември 2022 14:31

  • 1960
  • 1
НАП ще спира зависимите от хазарт да залагат
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

От 12 декември НАП ще поднови поддържането на регистъра на уязвимите към хазартни игри лица. Той няма да е публичен и до него ще имат достъп ограничен брой длъжностни лица, съобщиха от приходната агенция.

"Искане за вписване може да подаде всеки, който смята, че не може да контролира както времето, прекарано в хазартни игри, така и средствата, които изразходва за участие в тях", обясняват от там, цитирани от БТА.

Всяко лице, което смята, че има проблем с хазарта, както и лицата, чието социално положение и/или равнище на доходи може да ги направи по-податливи към участие в хазартни игри и развиване на хазартна зависимост, могат да се впишат в този регистър с цел забрана или недопускане до участие в хазартни игри. Вписаните лица също така имат право сами да поискат заличаването им от регистъра.

НАП спря 14 сайта за онлайн залагания без лиценз

Увеличение с 60% на броя на компаниите за онлайн залози за изминалата година е регистрирала Националната агенция за приходите (НАП). През тази година са регистрирани 16 сайта. За сравнение през 2021 г. те са били 10, а дотогава - шест.

От НАП припомнят, че спрели над 130 платформи за онлайн залози, тъй като не притежават лиценз. Публикувани са също списъци с лицензираните сайтове (link is external), както и на тези, които са спрени (link is external). Приходната агенция съветва всеки, който има желание да залага онлайн, предварително да се информира дали избраната от него платформа е лицензирана.

Теодора Павлова
1960 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.07 | 17:28

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини