В район "Изгрев" иззеха общински имот, ползван от "бизнесмени"

  • 07 декември 2022 12:35

  • 459
  • 1
В район "Изгрев" иззеха общински имот, ползван от "бизнесмени"
©

Общината си върна поредния откраднат от частна фирма имот. За 15-и път от началото на мандата, служители на районната администрация на "Изгрев" изземат общински имот, ползван неправомерно от недобросъвестни "бизнесмени", които по този начин са ощетили общината и хората със стотици хиляди левове, съобщава районният кмет д-р Делян Георгиев.

В случая, голяма търговска верига години наред ползва незаконно заградена общинска земя за частен паркинг и складова база.

"Никой няма право да ощетява общината и да се разпорежда с имуществото ѝ като със своя частна собственост. Изненадан съм от наглостта и безочието на хора, които си позволяват чрез определени незаконни действия да постигат "предимства". От 2019 г. насам се наложи да водим десетки съдебни битки с подобни личности и фирми, да изземаме принудително собствените си имоти, да разрушаваме незаконни сгради ", коментира в социалните мрежи кметът.

Той уточнява, че има още 3 общински имота, които остава да бъдат върнати на гражданите.

Д-р Георгиев е единственият районен кмет в София, издигнат на изборите от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.
В началото на седмицата ръководството на "червената" партия е изключило кмета на "Изгрев".

"Партията "сваля политическо доверие" от мен и ме изключва от състава си, поради неизпълнение на решенията ѝ, водене на "независима политика на всички нива", недопускане на партийни, номенклатурни кадри на ръководни позиции в общинската администрация и несъобразяване с общите насоки и политики. Моята категорична позиция срещу промените в Изборния кодекс и връщането на хартиените бюлетини също изигра голяма роля във вчерашните събития. В район "Изгрев" управляват хората на "Изток", "Изгрев" и "Дианабад", не партийни централи и номенклатурни безполезници. Не съм "професионален политик", а един от онези, които наричаме "Изгрев" наш дом", коментира по повода д-р Делян Георгиев.

БСП изключи от партията единствения си районен кмет в София

Последвайте канала на

Десислава Станева
459 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.07 | 17:32

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини