„Мутри вън!“ вече е забравено, Роzzия им стегна редиците

  • 06 декември 2022 16:34

  • 3862
  • 0
„Мутри вън!“ вече е забравено, Роzzия им стегна редиците
© Getty Images/Novini.bg

Дали президентът ще наложи вето на изборния кодекс? Или с други думи: дали ще наложи вето на хартиената коалиция? Мхм… и на мен така ми се струва.

Иначе се сърди, като му кажат, че се държи като партньор на онези, срещу които викаше „Мутри вън!“

Цитат: „Дали се срещам редовно с г-н Борисов – разбира се, че не. Това не е първата лъжа на г-н Василев. Аз бях първият излъган, когато се доверих на тези хора и сега плащам цената за своята доверчивост“.

Радев със свирепа атака срещу Асен Василев

Единствената абсолютно пълна истина в това изречение, според мен, е „Аз бях първият излъган, когато се доверих на тези хора“. В другите части също има истина, но маскирана. 

Защо е бил излъган ли? Според мен е вярвал, че – като всички други в бг политиката досега – като получат шанс да се намърдат, ще бъдат благодарни на покровителя си, който ги е намърдал и ще му целуват ръка, дори когато той безчинства срещу интересите на България, за да угажда на Кремъл. 

Това не се случи и той се почувства „излъган“. Ами излъгал се е, че всички са еднакви. За това му вярвам. 

Относно това - „Дали се срещам редовно с г-н Борисов – разбира се, че не“, имам особено мнение. Не е нужно да се срещаш с някого, за да работите заедно или за една кауза. 

Писна ми да давам един и същи пример, но явно ще трябва пак – аз също не се познавам с шефа на фирмата, която ми доставя интернет. Нито веднъж не сме се срещали. Това не ми пречи аз да плащам на фирмата му, а тя да ми доставя услуга. А, в интерес на истината, плащайки дистанционно, дори със служителите му не се познавам, не ги знам кое пространство под слънцето обитават.

Но аз си имам интернет, а той и те получават пари от мен. 

Не е нужно да се срещаш с някого, за да знаете и двамата какво трябва да се направи. Трябва само някой общ ваш съратник (да не кажа ваш общ шеф) да ви синхронизира. 

Колко стари кадри бяха върнати на старите си постове? Защо? Изхвърлени от „Промяната“ заради корупция или некадърност, сега обратно в позиция на влияние. Защо? Защо? Защо? А „Мутри вън!“, а юмрукът във въздуха, а доверието, а надеждите? 

Също така смятам, че е истина и тази част: „сега плащам цената за своята доверчивост“. Сигурен съм, че я плаща; и че някой в Кремъл е особено недоволен от недоглеждането. 

Маската обаче падна изцяло, а отдолу лъхна на борш. И то не на готиния украински борш, а на гадния, мазен и смрадлив сибирски. 

Ще е хубаво „измаменият“ да си спомни, че спечели втория мандат, благодарение на подкрепата на „Промяната“. И да не го забравя. Може би Решетников трябва да му го напомня от време на време. 

В същото изказване пролича още нещо, което приемам за сигнал. Всичко в политиката е сигнал и има символика – за това след малко, но сега конкретно: поведението срещу ПП, тонът, думите, а след това по отношение на кандидата на ГЕРБ: Изключително успешен лекар, голям специалист в своята област, а също и организатор“. Мило, мазно, добродушно. 

Но не бе… няма съглашение с онези, срещу които вика „Мутри вън!“, снемаше доверие и вдигаше юмрук. 

И така – какво всъщност стана? Единствените истински излъгани се оказаха демократите, на които им пробутаха оправдание да гласуват за Радев, само и само да не били герберите, а то после…

Кога Радев се обърна срещу „Промяната“ и кабинета им?

След началото на руската агресия и нападението над независима Украйна. Когато се опита да възпрепятства всички решения – като даване на оръжие и оказване на подкрепа – които да ни сближат с европейските ни партньори и да ни отдалечат от Кремъл. Когато настоя да прокара лицемерната политика на снишаването и гледането на другата страна, навеждането и чакането да мине бурята, пък после да мислим с кой да сме. 

„Промяната“ и ДБ имаха позиция и тя беше с европейското семейство и против садизма на Путин. Същия Путин, пред когото Радев и жена му изглеждаха клекнали на снимка. И пред чиято посланичка – на връх Съединението – пак изглеждаше клекнал. 

Реално, нека сме честни: има ли някой наистина изненадан? Ама наистина. Да си е казал: „не може да бъде?“ 

Не, нали?

Тоест „Мутри вън!“ беше забравено, защото тези, които искаха да махнат мутрите, искаха да махнат всички мутри. Включително и руските. А те не трябваше да бъдат махани. Нито от това да шушнат в ухото на властта, нито от Росенец, нито от явките, нито от посолството. От никъде. Москва даде сигнал, че е недоволна и веднага палачинката се обърна. 

Ама той, Радев, най-вероятно ще каже, че Путин лично нищо такова не му е казвал и не е вярно това! То нали и с Борисов не се бил срещал… А то тия неща явно САМО лично стават, иначе не може да се случат. 

Междувременно, Румен Петков е на литургия, посветена на победата на рашистите над независима Украйна. Литургия за победата на изнасилвачите и крадците, онези, които стрелят по цивилни.

Мислите ли, че истински, ама истински му пука дали руснаците ще спечелят? Според мен, едва ли. Но така с един камък… Хем демонстрира вярност пред началството, пред губернаторката и се надява тя да докладва „където трябва“, хем и се показва като русофил пред масата русофилистици, които подкрепят всичко руско накуп – от Толстой до убийството на деца – всичко подкрепят и обичат, щото е руско. Ла*но да е, руско да е. 

А от синода (не мога да сложа думата „свети“ пред „синод“, защото ще ми се доповръща) дадоха очарователно обяснение защо български духовници са участвали в литургията за руската победа. 

Цитирам: „От Светия Синод обясниха участието на български духовници в съслужение в руската черква „Св. Николай” в София с благословия от Патриарх Неофит.

Те са получили покана от архимандрит Вассиан, представител на Руския патриарх у нас. За това тайнството Евхаристия е изнесено от Негово Високопреосвещенство Ловчанския митрополит Гавриил, в съслужение с Волоколамския митрополит Антоний и Мелнишкия епископ Герасим - главен секретар на Св. Синод, предаде Нова телевизия“.

От Светия синод обясниха за посещението на Волоколамския митрополит Антоний у нас

С други думи: участвали, щото ги поканили да участват. Дет се вика, как да откажат, нали? Добре, че не са жени, че щяха все бременни да ходят. 

Междувременно, путинките и путтроловете се съревновават да хвърлят фрази в защита из пространството. Като (доста очакваното): не политизирайте литургията, днес е празник! 

Не политизирайте? 

Да правиш литургия за Путин и войските му НЕ Е политическо? Но да се възмутиш от нея Е политическо? Да отидеш да се покажеш пред губернаторката, докато четат за здраве на убийците, НЕ Е политическо, но да си против това извращение Е политическо? 

Русофили, сър… 

Както казах по-горе: всичко в тези отношения и този техен свят е политика. Всичко за тях е политика, всичко. И всичко е символно. Така че политиката първи те я вкараха в църквата, а не хората, които са против това. Но лицемерието е единствената природа, която имат тези хора и е единственото нещо, на което не изневеряват – защото не могат и да искат. Не изневеряват на природата си да бъдат лицемери и двуличници. 

Нека да сме честни. Уви, единственият шанс за България е Русия да бъде размазана във войната. Да последва съдбата на Германия след Втората световна. Тогава тук метастазите – ченгета и мутри – ще загубят влиянието си, защото няма да има кой да ги помпа с пари и агентура. Те и четири-хилядниците ще оставят умовете на хората на мира и лека полека нещата ще започнат да се оправят. Бавно, но сигурно. Хората са инертни, престанат ли да ги хранят с лъжи и пропаганда, умовете им ще си поемат по нормалния път, няма как любов към руското да се поддържа от само себе си, не се заблуждавайте от романтични глупости и пропаганда. Няма как. 

Но Русия трябва да загуби с гръм и трясък, да престане да съществува в сегашния си вид, не просто да бъде победена, защото тя ще се опита да се възстанови и да пробва пак да започне война, да унищожи и подчини света около себе си. А това минава през купуването на влияние в България. Докато чудовището диша, ще захранва лакомите продажници тук. 
 

 

Последвайте канала на

Александър Томов
3862 0

Водещи новини