Жители на Кърджали и над 30 села ще останат без вода

  • 06 декември 2022 15:50

  • 480
  • 0
Жители на Кърджали и над 30 села ще останат без вода
© Pixabay

Две аварии по магистралния водопровод на Кърджали в района на селата Ридово и Главатарци са причина за преустановяване на водоподаването в части на родопския град и околни села през утрешния ден. Това обясни управителят на ВиК дружеството в града край Арда инж. Славчо Славков, предава БТА. 

Той уточни, че с нарушено водоподаване ще са почти всички квартали и 35 села, като част от кв.“Възрожденци“, кв.“Веселчане“  и 12 села, ползващи директно вода от главния водопровод след пречиствателна станция няма да имат вода от 09:00 часа на 7 декември до 05:00 часа на 8 декември.

Останалите 23 села, централна градска част и квартали до около 16:00 часа на 7 декември ще ползват водата, съхранена в резервоарите. След това ще бъде нарушено водоподаването и в тези райони до ранните сутрешни часове на 8 декември.

Омбудсманът скочи заради драстичния скок на цената на водата

Молим жителите на тези райони и населени места да се запасят с необходимите им количества вода. Извиняваме се на своите клиенти за причинените им неудобства, се казва в съобщение до абонатите на интернет страницата на ВиК дружеството.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
480 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини