Васил Василев, НТ "Иван Вазов": Да избегнем политическия аспект

  • 06 декември 2022 14:24

  • 274
  • 1
Васил Василев, НТ "Иван Вазов": Да избегнем политическия аспект
© Булфото (архив)

"Към днешна дата Александър Морфов е главен режисьор на Народния театър. Това е една административна и добра творческа длъжност на обединител в театъра. Аз съм го назначил, в моето правомощие е и да го уволня, но за това трябва да имам мотиви, а не хипотези. През март очакваме премиера на авторския му спектакъл на "Троянският кон". Когато поканих г-н Морфов да заеме поста, да влезе в моята програма, с която кандидатствах за директор на Народния, той прие". 

Това каза пред БНР директорът на Народния театър Васил Василев. И подчерта, че между него и Морфов няма конфликтна ситуация. 

"Такава ситуация има между един служител и друг служител... Трябва да избегнем от политическия аспект на нещата. Тук опираме до две важни теми - какви са служебните задължения на екипа и какви са гражданските позиции извън театъра. Тези неща не трябва да бъдат смесвани". 

В предаването "12+3" директорът на Народния театър посочи, че всеки артист има своята специфика, но не носи вина, ако се е предоверил на някого. 

Красимир Демиров: Политиката няма място в театралното изкуство

Последвайте канала на

Радина Лазарова
274 1

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.06 | 15:10

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 22 години съм) Секс модел съм) Обикновено продавам моите XXX снимки. Днес можете да ги видите безплатно. Ето връзката ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)

Добави коментар

Водещи новини