Министерство на културата даде "зелена светлина" на Античния форум на Филипопол

  • 06 декември 2022 13:53

  • 325
  • 1
Министерство на културата даде "зелена светлина" на Античния форум на Филипопол
© Google Maps
Слушай новината Слушай новината

Националният институт за недвижимо културно наследство към Министерство на културата е издал положително становище и е съгласувал документацията за Античния форум на Филипопол - изток и юг. Това е и най-важната част от процедурата, даваща „зелена светлина“ на благоустрояването, консервацията, реставрацията и социализацията на археологическата зона, разположена между Централна поща, хотел Тримонциум и бул. „Цар Борис III Обединител“.

Очаква се в следващите дни съгласувателното становище от Министерство на културата да пристигне официално по пощата в Общината. Проектът е съгласуван вече и с всички други инстанции – ВиК, EVN и пожарната.

След този толкова важен етап, на ход е Общинския съвет в Пловдив, който по предложение на кмета Здравко Димитров би могъл да гласува средствата, за да стартира процедурата по ЗОП за същинската реализация. Предстои да се организира публично представяне пред пловдивчани, съобщи заместник-кметът Пламен Панов.

Проектът бе изготвен и внесен за разглеждане в НИНКН през месец август. Организирано бе и публично представянето на открито на 2 септември, на пл. "Централен", пише "Дарик".

12 години по-късно: Първа копка на Небет тепе

След първоначалния  преглед на проекта в НИНКН, през месец декември заместник-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов, вносител и заявител на проекта, се срещна с експерти на Института. С оглед на направения от тях коментари и препоръки, бе възложено и извършено допълнително проучване, проектът бе доработен и внесен отново, като всички предписания бяха изпълнени.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
325 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.06 | 15:11

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 22 години съм) Секс модел съм) Обикновено продавам моите XXX снимки. Днес можете да ги видите безплатно. Ето връзката ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)

Добави коментар

Водещи новини