Водещите новини! Румен Петков с Митрофанова на литургия в София за победа на Русия. Има ли Радев „проблем“ с определение на съда? (и още…)

  • 06 декември 2022 13:38

  • 2149
  • 8
Водещите новини! Румен Петков с Митрофанова на литургия в София за победа на Русия. Има ли Радев „проблем“ с определение на съда? (и още…)
© Булфото/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 6 декември   

 

Изглежда лидерството на АБВ прави сериозна заявка към рософилската общност предизборно. Макар и малко на брой, русофилите си остават група, която представлява интерес за куп тиражиращи се като про-путински политици, готови на всичко – дори да се появят на литургия, посветена на победата на диктатурата в Кремъл над свободна Украйна. 

„Протестиращи българи блокираха тази сутрин руската църква в центъра на София. 

Повод за протеста стана посещение на Волоколамският митрополит Антоний, който отслужи в храма служба за победата на агресора Русия над Украйна.

Докато протестиращите обградиха руската църква с украински знамена, вътре на литургията бяха посланичката на Русия Елеонора Митрофанова и лидерът на АБВ Румен Петков.

Владиката Антоний е дефакто външен министър на руската патриаршия и не е трябвало да бъде допускан до територията на България, твърдят протестиращите, пише "24 часа"“.

Протестиращи блокираха руски владика и Митрофанова в Руската църква в София

***

„Що се отнася до квалификациите на президента Радев, искам да ви прочета едно определение на Административен съд София-град, което е разгледало делото, свързано с въпросната лаборатория на „Капитан Андреево“. 

Казва: „В указания срок, изтекъл на 21 ноември 2022 година, понеделник, указанието на съда не е изпълнено, като нередността на касационната жалба не е отстранена. 

Липсват доказателства, че дължимата държавна такса е внесена. 

Ако г-н Радев има проблеми с определението на Административния съд на София-град, може и тях да нарече шарлатани".

„Мисля, че в последните 24 часа видяхме доста добре синхронизиран дует между Борисов и Радев, който, не мисля, че изненада и българските граждани. Стана очевидно и за слепите. Това заяви на брифинг в парламента съпредседателят на „Продължаваме промяната" Асен Василев.

Асен Василев видя синхронизиран дует между Борисов и Радев в последните 24 часа

***

Кирил Петков за критиките на президента: Думите му нямат нищо общо с истината

***

Борисов нарежда на депутатите си, не ги моли. Вади от шапката си фалшиви герои, както и уважаван лекар като Габровски, който учудващо защо се е съгласил да играе в такъв фалшив сериал?

Това попита Грети Стефанова от "Демократична България" за "Твоят ден".

„Румен Радев е по-добре да даде обяснения за взаимоотношенията си с ГЕРБ. Всички виждаме, че има синхрон в действията им, дори Борисов командва президента и му казва какво да прави и какво да говори", добави тя.

От ДБ се питат: Защо уважаван лекар като Габровски се е съгласил да играе в такъв фалшив сериал?

***

Звучи като реплика от един филм – предложение, на което не може да откаже…

Петър Николов от ГЕРБ: Предлагаме правителство, на което е много трудно да откажеш

***

„Пожар избухна на военно летище в западния руски град Курск", написа в. "Украинская правда".

Според губернатора на граничещата с Украйна Курска област Роман Старовой вследствие на взрив се е запалил резервоар с течно гориво. "Няма пострадали. Всички служби са на крак. Пожарът е в процес на овладяване", каза той, цитиран от изданието.

Трето руско военно летище пламна за два дни

***

Кладенецът съдържа около 1 трилиона кубически метра синьо гориво. Той е прокопан със сондажния кораб “Стена Форт”, като залежите от природен газ са достигнати на дълбочина 3980 метра.

Откритието ще даде нов тласък на плановете на северноафриканската страна да се превърне в регионален енергиен център и ключов доставчик на синьо гориво. През последните години в Египет бяха намерени редица петролни и газови находища, сред които масивното газово поле „Зохр” в Средиземно море. Страната постигна самодостатъчност по отношение на нуждите си от газ в края на 2018 година.

Ново газово находище откриха край средиземноморските брегове на Египет

***

Парламентът на Индонезия прие днес законови поправки, забраняващи извънбрачните сексуални отношения и внасящи и други важни промени в наказателния кодекс на страната, предаде Франс прес.

Според новите текстове наказания се налагат също и за обида на президента на страната, посочва Ройтерс.

Индонезия забранява извънбрачните сексуални отношения

***

 

Novini.bg
2149 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
чи

2022.12.07 | 12:57

8
Български Продажници Ще затриете Българската нация народност!
Бейби

2022.12.06 | 14:06

1
Цяла България са русофили
Пламен

2022.12.06 | 16:33

7
И така трябва да бъде - руснаците са дали 150 000 жертви за да я има българия - краварите нишо не са дали
ДА БЕ

2022.12.06 | 15:05

2
Почти позна...........
шарлатанин

2022.12.06 | 16:12

5
Този човек (Румен Петков) беше вътрешен министър....няма какво да добавя...срам и позор...
ДА ДА

2022.12.06 | 16:29

6
И ЗА ХУЙ НЕ СТАВА !
PaulaFox

2022.12.06 | 15:12

4
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 22 години съм) Секс модел съм) Обикновено продавам моите XXX снимки. Днес можете да ги видите безплатно. Ето връзката ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)
KKK

2022.12.06 | 15:07

3
ВИНАГИ Е ИМАЛО ИЗМЕКЯРИ ИРУСКИ ШПИОНИ ! А РУМЕН ЗА ШИШЕ ВОДКА ЩЕ ПРОДАДЕ И МАЙКА СИ !

Добави коментар

Водещи новини