Бургас празнува

  • 06 декември 2022 08:20

  • 610
  • 0
Бургас празнува
©
Слушай новината Слушай новината

За празника на Бургас днес ще има повече сцени.

Бургазлии са наваксват времето на ковид, когато това беше ограничено, смята кметът Димитър НиколовДимитър НиколовДимитър Николов е български икономист и политик, кмет на Община Бургас от 2007 година. Той е роден, информира БНР.

„Няма ден, в който да не се чуват песимистични нотки, свързани с  криза, война, енергоносители. Въпреки всички тези тревожни сигнали през последните месеци ние имаме повод да празнуваме, защото животът е един, хората си обичат града и аз вярвам, че въпреки не дотам устойчивата метеорология, ще излязат и ще подкрепят града си и ще бъдем заедно на площад „Атанас Сиреков“, когато правим заедно голямата снимка на именниците, ще бъдем заедно на площад „Тройката“ и на всички рибарски и морски пристанища", заяви Николов.

Бургас продължава да залага на стратегията от последните години-градът да се обърне към морето. Планове по модернизация и разширение на морската инфраструктура имаме много, но възможностите ни са по-ограничени като се има предвид, че не са стартирали оперативните програми. Димитър НиколовДимитър НиколовДимитър Николов е български икономист и политик, кмет на Община Бургас от 2007 година. Той е роден посочва: „Желанието ни беше да разширим и обществената зона на самото централно пристанище, трябваше вече да е изградена и новата лодкостоянка, която се намира на Бункера. В бъдеще сме замислили още една, която е в зоната на квартал „Победа“, защото няколко пъти се получи напрежение между млади рибари и собственици на лодки в Крайморие-там са недостатъчно местата, а тя е най-близката до комплекс „Меден рудник“ и се налага да мислим за нещо в близост до самия жилищен комплекс.

На Ченгене скеле предстои втори етап за разширение и развитие, трябва да се награди и лодкостоянката на остров Света Анастасия, отбелязва градоначалникът.

Николов определи като „перфектен“ проекта за 7 магазия, който е в пъти по-голям от 1 и там са предвидени места за култура, образование и забавление. Бургас успя в максимална степен да се възползва и да продължи своите проекти.

За празника кметът на Бургас пожелава:

Никулден е!

„Моето послание към моите съграждани е да бъдат много здрави, да намират повече поводи да се усмихват и да бъдат с близките и приятелите си. И може би това е смисълът и духа на Никулден-Никулден събира! Да вярваме в доброто и с надежда да погледнем към следващата година.“

Десислава Станева
610 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини