Мозъчни донори: да блокираме нидерландците до дупка, със сигурност така ще ги накараме да ни пуснат в Шенген!

  • 05 декември 2022 15:50

  • 2499
  • 0
Мозъчни донори: да блокираме нидерландците до дупка, със сигурност така ще ги накараме да ни пуснат в Шенген!
© Getty Images/Novini.bg

Нещо в матрицата прещрака така бързо, че не можах да видя добре кога кодът за БГ генът даде толкова странен дефект. И доколко е временно това положение…?

Трудно може да се разбере защо хора се смеят с емотикончета на новини за убити във войната, както преди се смееха на новини за умрели от COVID, но – докато се чудим – те надграждат във все по-странни и безсмислени посоки. 

Рахим Стърлинг се е прибрал от Световното в дома си в Лондон, защото маскирани и въоръжени са влезли у тях, докато семейството му е било вътре. Да повторим: маскирани и въоръжени са влезли у тях, докато семейството му е било вътре. 

Това е новината. 

В повечето световни медии „реакциите“ са на съчувствие. „Реакциите“ у беге пространството са хихикащи се емотикончета и коментари по адрес на расата му. 

Не, не, не съм изненадан. Ни най-малко. Просто ви казах това, за да ви кажа това: 

Нещата си имат обяснение. Крушката си има опашка. Нищо не се случва „случайно“. Всеки народ е точно там, където трябва и заслужава да бъде. 

Емоционалната зрялост е ключова за умението на един индивид да оцелява в общество. Оттам – е ключова за едно общество да се развива. Липсата ѝ води до залитане по популисти, които свирят на тънката струна на страха и омразата към различния. Колкото и да е умен и интелигентен един народ, липсва ли емоционална зрялост, е обречен. Като например технологично и научно напредничавият германски народ през трийсетте години. Знаете историята по-нататък…

А представете си какво става, ако дори не е и много умен и интелигентен, технологично напредничав и т.н.? Какви безумия се раждат в хранителна среда, която вярва, че украински биологии правят вируси за славяни, маските били, „за да мълчите“, ваксините чипират, а самолетите пръскат кемтрейлс… Не е на добре положението, нали?  

Помните ли когато Янев предложи да има борд, който да казва морално кой „да става“ и кой – не – за депутат? В тоя борд щяха да влизат… защо казах „щяха“ – в минало време? То още си стои като идея…

Та, в тоя борд трябва да влизат – по идея янева – хора от църквата и от бизнеса. 

Църквата ще съди кой става за държавник. Не че нещо, ама… повечето ви любимци не стават – кой разведен, кой – втори брак, кой – извънбрачни деца, кой пие, кой пуши. А за бизнеса какво да кажем? Ще му дойде „на воле“ да си избира лобисти, наречени депутати. 

Идея за чудо и приказ. 

Няколко месеца по-късно, при ново интелектуално стимулиране, идея янева: 

България – реципрочно – да била блокирала Нидерландия. 

И докато си мислите, че вероятно няма да пускаме нидерландците на Фестивала на розата или ще им забраним да карат ски на Боровец, или ще им отрежем достъпа до кебапчета, или (не дай Боже!) да спрем да ги гледаме на Световното, то истината е малко (съвсем малко) по-различна. И не много по-логична. 

Парламентарната група на яневата партия ще предложи народното събрание да гласува налагане на бъдещия ни премиер (който и да е той) в бъдеще задължително да гласува против всички предложени инициативи на Нидерландия. Като реципрочна мярка, че не са ни пуснали в Шенген. 

Преди да продължа, искам да отворя една скоба: повечето фенове на Янев и партията му са подчертани русофили и не искат и да чуят за Шенген; в момента вероятно са много щастливи, че не са ни пуснали, а немалка част смятат, че това означава, че няма да приемем Еврото за официална валута (да, много още си мислят, че Еврозона и Шенген е едно и също) и са доволни. 

Затварям скобата. 

Тропането с краче и „на ви пък!“ е изключително разумно и политически правилно, нали? Говори за страхотна зрялост. Направо с такива генератори на идеи се чудя как е възможно да не са ни приели вече в Шенген. Не за друго, просто всеки замък има нужда от шут, някой да весели хората. 

Представям си как идва денят, в който Нидерландия преценява, че българите вече покриват изискванията; Капитан Андреево вече не е „порта“, Росенец също, и нидерландците си казват: малко ни тежи на сърцето, че така порязахме българите, време е да предложим да влязат в Шенген. 

Тогава, воден от яневото предложение, когато нидерландският премиер каже: имам инициатива да предложим България за Шенген, българският премиер трябва да… гласува против, по силата на решение на народното събрание, което не може да се пренебрегва. 

Не знам колко още по-весело може да стане положението и колко още подобни величини на сивото вещество ще останат незабелязани от населението, улисано в поединично оцеляване и хвърляне на емотикончета със смеещи се човечета из вселената. 

А на който има в главата си мисълта: „какво пà е общото между емотикончета и смях за убийства с Шенген и предложенията за Нидерландия“…

… мога само да му кажа: което и да е новото ти правителство, да ти е честито, то и ти ще бъдете чудесно допълващи се едни други елементи, напълно се заслужавате едни други и ще бъдете много щастливи заедно. 
 

 

Последвайте канала на

Александър Томов
2499 0

Свързани новини

Водещи новини