Водещите новини! Най-после мандат. „Промяната“ внасят сигнал в ДАНС „срещу мафията в БАБХ“ (и още…)

  • 05 декември 2022 13:16

  • 1393
  • 1
Водещите новини! Най-после мандат. „Промяната“ внасят сигнал в ДАНС „срещу мафията в БАБХ“ (и още…)
© bTV/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 5 декември   

 

Според Кирил Петков случилото се на ГКПП „Капитан Андреево“ е една от причините да не сме в Шенген, а делото срещу лабораторията се саботира.

От „Продължаваме промяната“ внасят сигнал в ДАНС. Според партията конкретни служители от Агенцията за безопасност на храните пречат на делото на държавата срещу частната лаборатория на ГКПП „Капитан Андреево“.

Припомняме ви, че тази история тръгна от опита на държавата да си върне фитосанитарния контрол на границата, който старото ръководство на Агенцията по храните предостави  на частната фирма "Евролаб". 

ПП: Внасяме сигнал в ДАНС срещу мафията в БАБХ

***

Освободиха шефа на БАБХ

***

Президентът Румен Радев връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на кандидата за премиер Николай Габровски, посочен от най-голямата по численост парламентарна група в 48-ото Народно събрание – тази на ГЕРБ-СДС.

Проф. Николай Габровски е номинацията на ГЕРБ за премиер, той прие мандата от Радев

***

„Търсим промяна в политическия тон, ще търсим диалог с абсолютно всички“.

Проф. д-р Габровски с първи думи след връчването на проучвателния мандат за кабинет на ГЕРБ

***

Кой е проф. д-р Николай Габровски

***

Един човек е загинал при обстрел на Кривой рог. Това съобщи губернаторът на Днепропетровска област Валентин Резниченко, цитиран от Руската служба на Би Би Си.

Градът е родното място на президента Зеленски. 

Един човек е загинал при обстрел на Кривой рог

***

Вулканът Семеру в окръг Лумаджанг в провинция Източна Ява изхвърли дебели стълбове пепел на повече от 1500 метра височина в неделя. Селата и близките градове бяха покрити с падаща пепел, закривайки слънцето, но не се съобщава за жертви, предава Associated Press.

Вулкан в Индонезия погреба домове и пътища

***

Турция чества днес 88-ата годишнина, откакто турските жени получават правото да гласуват и да бъдат избирани на парламентарни избори, години преди редица европейски държави като Франция да дадат същото право на своите гражданки, съобщава турската телевизия ТРТ Хабер.

Турция отбелязва 88 години от правото на жените да гласуват

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1393 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.05 | 22:25

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 22 години съм) Секс модел съм) Обикновено продавам моите XXX снимки. Днес можете да ги видите безплатно. Ето връзката ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)

Добави коментар

Водещи новини