500 българи с имоти в Дубай

  • 02 декември 2022 20:20

  • 15255
  • 2
500 българи с имоти в Дубай
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Над 500 са българите, които притежават имоти в Дубай. Някои са се установили да живеят там, други ходят само за няколко месеца през зимата, а трети ги дават под наем.

Става дума за топфинансисти. Това съобщи Весела Илиева, която е управляващ партньор в компания за луксозни имоти.

По думите й има и много предприемачи, които купуват жилища в Дубай с цел препродажба, пише Телеграф.

ОББ със събитие за тенденциите на ипотечния пазар

В Дубай практиката на продажба на нови имоти е те да се обявяват в определен ден и час още преди сградата да е построена, обясни Илиева.

Цените вървят около 200 000 евро. След това жилищата се изкупуват за няколко часа. Ако искаме да спечелим от имота, го препродаваме, когато сме го платили едва на 30 процента. Така генерираме печалба най-много 8 месеца по-късно, като размерът й е около 20-30 процента.

Илиева подчерта, че инвеститорите продават имотите директно и веднага, без да променят цената.

Експертът изтъкна още, че в Дубай апартаментите не се купуват с кредити, а се плащат на вноски на инвеститора.

За да се установим да живеем в Дубай, ще са ни нужни по-малко от половин милион евро, или колкото излиза луксозен имот в София. Апартаментът там излиза 200 000 евро.

Същата е и цената за специална виза, с която можем да се установим и да започнем бизнес. Илиева разказа, че всеки комплекс в Дубай е на първа линия, а който не е, му се изгражда първа линия.

Росица Валентинова
15255 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Емй...

2022.12.02 | 20:54

1
Като килограм кашкавал стане 50 кинта, няма да чуем нищо от соросробите. Те просто ще млъкнат и ще зачезнат. Ще са прибрали центовете, ма простите им и кухи кратуни ще пазаруват на същата цена като всички останали. То бива липса на връзка с реалностите, ма това на нищо не прилича. Се си мислех, че зануляването е само постановка. Оказа се, че си е зададена задача и се копае по нея активно. Нямам идея как го мислят това в Давос. Не са ли наясно, че гладни хора, които нямат какво да губят се обединяват скорострелно и исторически няма армия, която да може да ги спре. Пожелателното мислене и либерастията изчезват яко дим, когато гладът и мизерията тропнат на вратата. Явно смъртността от Ковид не им задоволи зададените цифри за намаляне на населението. А тая постановка с Украйна, мое си я заврат там дето слънце не огрява. Всичко е кървав ритуален театър с цел унищожението на икономиките, правата и свободите на гражданите.
Ех, Еми, Еми

2022.12.03 | 00:50

2
Вземи кажи как вървят нещата в русия. Как е свободата? Как върви светлото бъдеще към комунизма? А, то сега е към постиженията на велика /царска/ русия, дето комунистите я затриха, заедно с царя, ама той и комунизма умря. Как са правата и свободите на гражданите в русия? Как е със свободата на словото? А с дискриминацията? Кажи си! Не се прави на умрял партизанин. И брой рублите, че те копейките вече не са в обръщение.

Добави коментар

Водещи новини