Шофьор отказа да помогне на инвалид и обяви: Не съм длъжен да го направя

  • 02 декември 2022 19:07

  • 6414
  • 3
Шофьор отказа да помогне на инвалид и обяви: Не съм длъжен да го направя
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Шофьор от столичния градски транспорт отказа да помогне на млад мъж в инвалидна количка да се качи в автобуса. По случая започна проверка.

На 30 ноември на Тодор му се налага да стигне до най-близката спирка на автобус 101, въпреки големите препятствия за инвалидната му количка по пътя. За да стигне до вкъщи обаче, трябва да се прехвърли на автобус 404.

"Махам на шофьора да спре, той не спря близо до бордюра, но аз отидох и най-учтиво го помолих да свали рампата, а той каза: "Не съм длъжен и няма да го направя". Не пожела да слезе", сподели Тодор пред Bulgaria ON AIR.

Защо институциите отказаха специална рампа за две момичета в инвалидни колички?

И така той се качва на автобуса, само благодарение на добрите хора, които в този момент чакат на спирката.

От Столичния автотранспорт са започнали проверка по случая - изискани са всички записи от камерите в района. Оказва се, че и не всички автобуси в София притежават рампи, които хората с увреждания да използват.

"На колегите в квартал "Дружба" сме изискали да бъде извикан водачът, за да бъдат снети обяснения и да разберем какво точно се е случило, или е превишил, или не е извършил нещо, което е редно да извърши. Всички наши шофьори и по характеристика, и по закона за пътищата, са длъжни да осигурят живота и здравето на пътниците. И най-важното нещо, за което отговаря, е автобусът да бъде обезопасен", подчерта директорът в Столичния автотранспорт Павлин Василев.

Мая Йорданова
6414 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Asenov

2022.12.04 | 17:19

3
Боклука си е боклук,само сменя кофата.
Василев

2022.12.04 | 12:48

2
Ей затова ни куца и цялата държава - има добри хора, но дебилите са много повече.

2022.12.03 | 06:21

1
То и обществото не е длъжно да живее с маймуни и неандерталци без капка състрадание...На тоя шофьор мястото му е в някоя пещера в гората,а не в градски транспорт!

Добави коментар

Водещи новини