Омбудсманът с коментар на скандала с винетките

  • 02 декември 2022 07:37

  • 970
  • 1
Омбудсманът с коментар на скандала с винетките
© Кадър - Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

Омбудсманът на България проф. Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент ще предложи в парламента уведомяването за натрупани глоби към тол агенцията да става в рамките на три дни. Това заяви тя в ефира на Нова телевизия. По думите ѝ това е основният проблем. „Аз правя предложение днес в Народното събрание по повод на сгрешените винетки уведомяването да бъде в рамките на три дни. Това е разумен срок”, заяви Ковачева.

Жители на село Пролеша край Божурище натрупаха неплатени глоби за винетки, които ги принудиха да протестират. Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков обясни, че ще се прави юридически анализ на ситуацията. В същото време потърпевшите растат лавинообразно. Оказва се, че с глоби за хиляди левове са се сдобили и жители на освободения от винетки град Божурище. Полина Игнатова и съпругът ѝ живеят в краен кварта на града. Тя разказа, че двамата са натрупали общо над 130 задължения към АПИ.

Николай Нанков (ГЕРБ): Каква е тази държава, която позволява да се трупат десетки глоби от шофьори без винетки?

„Истината е, че на 27 февруари на заседанието на Министерския съвет е взето решение Пролеша да бъде част от освободените от винетка, но на следващия ден в Държавен вестник е обнародвано съвсем различно решение, където Пролеша липсва. В Народното събрание също е съобщено, че тези хора са освободени”, подчерта омбудсманът на републиката. Тя нарече глобите „изключително несправедливи”.

Според проф. Ковачева обаче санкциите не могат да бъдат опростени, защото, по думите ѝ, на опростяване подлежат само несъбираеми държавни вземания. „За мен само амнистия от Народното събрание – това е”, смята тя. По процедура МС трябвало да се обърне към НС с искане за закон за амнистия, който е еднократен, само за конкретния случай. 

Последвайте канала на

Калина Христова
970 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.02 | 12:34

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 22 години съм) Секс модел съм) Обикновено продавам моите XXX снимки. Днес можете да ги видите безплатно. Ето връзката ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)

Добави коментар

Водещи новини