Експерти ще изготвят проекта за кучешкия приют на Кърджали

  • 01 декември 2022 14:59

  • 233
  • 1
Експерти ще изготвят проекта за кучешкия приют на Кърджали
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Местни проектанти са ангажирани и работят по проекта за изграждането на голям приют за бездомни кучета, който да приютява не само кучетата на територията на община Кърджали, но и на съседните общини. Това каза пред журналисти кметът на общината д-р инж. Хасан Азис и допълни, че вече се е запознал с идейния проект. 

„Предстои до приемането на бюджета ни да сме готови с техническия проект, а общините от област Кърджали и съседните на областта ще бъдат поканени да участват в изграждането и функционирането му“, каза още кметът.

Той коментира, че за приюта, за който от години се говори, проектантите са почерпили опит както от страната, така и от съседна Турция. 

Кучета във Варна са отглеждани в изоставена кола от половин година

"Разговарял съм с Ветеринарномедицинския факултет при Тракийския университет в Стара Загора за партньорство по отношение на функционирането и обгрижването на бездомните животни", обясни градоначалникът.

Изграждането на голям приют за безстопанствени кучета в община Кърджали е тема, която стои от няколко години. За целта общината поиска и получи от държавата през 2021 г. имот от 21 дка в землището на село Седловина. С проектирането му бе обявено, че се заема както общината, така и Тракийският университет в Стара Загора, но заради ангажираност на екипа от университета, се е наложило да бъде потърсен друг проектант, коментира д-р инж. Хасан Азис. 

Към днешна дата община Кърджали не разполага с приют за безстопанствените кучета. В началото на миналата година тя се отказа от услугите на местния приют, след нападки от страна на т.нар. доброволци, за нехуманно отношение към животните там.

От тогава агресивните кучета в общината се прибират в изградения на терена на стария приют, временен такъв. За контрол над него е сключен договор с ветеринарната служба в Кърджали.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
233 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.01 | 19:22

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 22 години съм) Секс модел съм) Обикновено продавам моите XXX снимки. Днес можете да ги видите безплатно. Ето връзката ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)

Добави коментар

Водещи новини