Водещите новини! ЕС се закани да забрани „Туитър“. Ген. Мутафчийски: COVID битката не е в миналото (и още…)

  • 01 декември 2022 13:42

  • 912
  • 2
Водещите новини! ЕС се закани да забрани „Туитър“. Ген. Мутафчийски: COVID битката не е в миналото (и още…)
© Getty Images/БНТ/bTV/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 1 декември   

 

Европейската комисия заплаши да забрани приложението Туитър, ако новият му собственик Илон Мъск не спазва строгите правила за модериране на съдържанието. По-късно финансовият министър на САЩ Джанет Йелън заяви, че Вашингтон преразглежда покупката на социалната мрежа.

Източници твърдят, че Брюксел е отправил предупреждение към Мъск. Комисарят на ЕС Тиери Бретон е провел видеоразговор с новия собственик на социалната мрежа. 

ЕС се закани да забрани "Туитър"

***

Той сподели, че се е възмутил на думите на военния министър Димитър Стоянов, който е сравнил бойните санитари с баняджии.

На въпрос относно изводите от Ковид пандемията, той заяви, че тази битка не е в миналото: „Аз бих се спрял повече на изводите – дали си направихме изводи? Ще кажа какви са нашите изводи: въобще не е в миналото това, че огромни загуби в армиите може да се претърпят от инфекциозни заболявания. Така е било с испанския грип, така е било с коремен тиф и холера. Мислехме, че това е в миналото – не, не е.”

Ген. Мутафчийски: Ковид битката не е в миналото

***

????

Лукойл е в България от 1999 г. …

Рамадан Аталай обвини Кирил Петков, че "Лукойл" не плаща данъци в България

***

„Аз бях представител на ДБ. Имаше регистрирани експерти от още две партии. На срещата за кода те не дойдоха. Не искам да спекулирам, че това е някакъв ход, с който те да не отидат и после да кажат, че не са го видели. Залагам най-вероятно на някаква битова причина“, каза той.

Божанов: Петков категорично няма кодове, с които да повлияе на изборните резултати

***

Гвоздейков посочи кога ще наемем първия медицински хеликоптер

***

30 години епидемията е глобален здравен, социален и икономически проблем и една от причините за висока смъртност. Организации по света обикновено отбелязват този ден с различни мероприятия посветени на болестта, както и контрола и превенцията ѝ.

1 декември - Световен ден за борба със СПИН

***

Еврото продължава да върви нагоре

***

Американският министър на отбраната Лойд Остин заяви на турския си колега Хулуси Акар, че "категорично се противопоставя" на нова турска военна операция в Сирия и изрази загриженост от изострянето на ситуацията в страната, съобщи пресцентърът на Пентагона, цитиран от Ройтерс.

Лойд Остин: САЩ са категорично против провеждането на нова турска военна операция в Сирия

***

Лидерът на екстремистката групировка "Ислямска държава" (ИД) Абу ал Хасан ал Хашеми ал Курейши е бил убит при операция на бунтовническата Свободната сирийска армия, проведена в средата на октомври в сирийската провинция Дараа, заяви говорител на американската армия, цитиран от Ройтерс, предаде БТА. В операцията не са участвали никакви американски военни, отбеляза той.

Лидерът на "Ислямска държава" е бил убит в средата на октомври от Свободната сирийска армия

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
912 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ewasi

2022.12.01 | 15:08

2
еваси му и свободата на словото. лицемерието и лъжовността на запада лъсна с пълна сила. нищо не е такова каквото ни го предствят. за сега живеем в мека диктатура наречена демокрация. вероятно ще минат към твърда с развитие на повсеместната криза
PaulaFox

2022.12.01 | 14:14

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини