Куриоз: Разбиха апартамент в София, за да спасят куче, а после го изоставиха на пътя

  • 01 декември 2022 10:48

  • 4028
  • 9
Куриоз: Разбиха апартамент в София, за да спасят куче, а после го изоставиха на пътя
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Неизвестни влязоха с взлом в частен дом в София, но не за да крадат, а за да освободят куче, което лаело на балкона, пише bTV. Помощта към животното обаче се изразила единствено в това да го изведат и изоставят на улицата.

Кучето е собственост на един от майсторите, наети да ремонтират апартамента в центъра на София. Преди два дни стопанинът му го оставил на колегата си и заминал извън града. В същия ден обаче се наложило и вторият майстор да излезе от жилището за малко. Кучето останало само и изчезнало.

"Колегата, на когото го оставих, каза, че някакви двама се качили и сега трябва да правим цял ден врата. Той е излязъл към 10:30 на работа, значи след 10 часа е станало. Кучето ми е стресирано. То аз съм стресиран, не кучето, аз повече", обясни стопанинът на кучето Петър Данев.

Че кучето е изчезнало собственикът му разбира от работодателя си и започва издирване на животното. Тогава става ясно и че дни преди вратата да бъде разбита, а кучето пуснато на свобода, целият квартал се възмущавал в социалните мрежи, че животното живее на балкона.

"От няколко дена съвсем случайно видях публикация във "Фейсбук" от една от кварталните групи, съответно веднага се свързах с жената и опитах да ѝ обясня каква е ситуацията и че това, което е написала, просто не е вярно. Съответно беше изписано, че няма прозорци, някакви предположения, че кучето няма храна, няма вода. Опитах се да ѝ обясня, че не са така нещата. Жената беше твърдо решена, че трябва да намери друг начин да се убеди в това нещо", разказа собственикът на апартамента Божидар Матеев.

Вижте насилника на Мечо, съдът го остави в ареста

Не е известно с какъв предмет е разбит апартаментът, но Божидар предполага, че е с "кози крак".

"Хората стигат до грешните изводи просто с цел да направят добро или да задоволят собственото си его. Те стигат до такива крайности, които водят до неприятен резултат за абсолютно всички, които са свързани. С майстора работя вече няколко месеца, в постоянен контакт съм с него, постоянно ходя до апартамента и имам представа какви са условията там. Човекът, за съжаление, имаше причини да напусне града за няколко дни, но това не означава, че съответно кучето е оставено без надзор, или без храна, или без вода", добави той.

Като заварва вратата на дома си разбита, Божидар се свързва с жената, пуснала поста в социалните мрежи, за да разбере дали тя има яснота къде може да е Рита. Подава и сигнал до 5 РПУ.

"Впоследствие видяхме, че след като е било освободено от апартамента, е било вързано в близост на около 100 метра до супермаркет, било оставено с една торба храна. Т.е. хората, които са го освободили, са го оставили вързано на 100 метра по-надолу. Каква е логиката да освободят куче от апартамент, за да бъде вързано на улицата?", добави собственикът на апартамента.

48 часа по-късно Рита е върната на собственика ѝ. Откриват я работещи в отсрещната сграда. Сега Петър се надява полицията да изиска записите от камерите на сградата срещу апартамента.

"Кучето ще се оправи. Ако сме в Щатите и ако съм тук ще ги гръмна с пистолета. Но ние се намираме в България, как трябва да постъпим? Законите да се променят", добави стопанинът на кучето.

Цветелина Кирилова
4028 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Банго Васил

2022.12.02 | 00:13

8
Българите са гола вода, сега циганите са на мода!
Булгараш капут

2022.12.02 | 00:14

9
Ще ги претопим българчетата. Нека си гледат псетата
Не е мое, но е гениално

2022.12.02 | 00:11

7
Колко многобройни са пациентите на д-р Гълъбова... Пояснявам: Дълбоки личностни комплекси и осъзната недостатъчност избива в "болшевишка" любов към животни - кученца и котенца. Едно изследване на американския психолог Франк Лойд Бляк, за жалост, показва дълбоки психически разстройства в тези хора и ги определя, като опасни и агресивни, прикриващи осъзнатата си психическа травма в "безумна" жаловитост към животни и безпардонно игнориране на права на други хора. Изследователят дава препоръка към властите за засилена профилактична работа, включително и чрез НПО.
Не е истина

2022.12.02 | 00:06

6
Вече и най големия български мунчо разбра че на запад уличните мастии се умъртвяват. У нас кога? По тъпи ли сме от САЩ, Канада, Австралия, Испания и т.н.? Не, но имаме много душевно болни противници на процеса.
Анти кучераст

2022.12.01 | 21:33

3
Народ за който уличните помияри са по важни от живота и здравето на децата няма как да не се затрие. Българкатя масово е ялова и предпочита да си дава парите за кучета вместо деца. На запад и в САЩ уличните помияри се умъртвяват, у нас се пускат обратно за да тероризират хората. Харчат се народни пари за приюти, лекарства и въобще за добруването на помиярите. Дори Румъния започна да ги трепе. В Гърция където върлува същата малоумна програма, почти никой не дава пари за помиярите. България е пълна с душевно болни и тариакри които ги смучат
Аз

2022.12.01 | 22:43

5
Гръмни се бе педал

2022.12.01 | 11:40

1
нощен нон-стоп кучешки лай ли ? При нас същото , редовно , почти по графика - ония си отива по нощна смяна , а по време на деня , когато той спи , така и кучето му . А нощният концерт дава се с гаранция .
Решението

2022.12.01 | 21:35

4
Първо го парфюмираш с лют спрей, после с бухалката му чупиш крайниците. Така се възпитават нагли кучкари.

2022.12.01 | 11:41

2
хаха, умрях от смях, много забавна история :) хубавото е, че все пак с кучето всичко е наред и стопанина си го е прибрал.

Добави коментар

Водещи новини