Водещите новини! Политолози: Президентът се възползва от неразбирателството между партиите. Намериха лекарство срещу Алцхаймер (и още…)

  • 30 ноември 2022 13:17

  • 1621
  • 2
Водещите новини! Политолози: Президентът се възползва от неразбирателството между партиите. Намериха лекарство срещу Алцхаймер (и още…)
© Getty Images/БНТ/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 30 ноември   

 

„Разговор по същество за съставяне на правителство не се е състоял. Всичко, което наблюдаваме в последните 1-2 месеца, е подготовка за нови избори".

Това заяви в предаването „Твоят ден” на  NOVA NEWS политологът доц. Милен Любенов.

Според колегата му политолог Георги Киряков от края на изборите до ден днешен, че и до Нова година ще бъдем в изборна кампания. „Няма разбирателство. Партиите ще кажат – заядоха се за Изборния кодекс, за да няма правителство. Има ред действия и на ГЕРБ, и на ПП, които способстват този конфликт”, каза той.

Политолози: Президентът се възползва максимално от неразбирателството между партиите

***

Външните министри на страните от НАТО обещаха да засилят подкрепата за Украйна и да окажат помощ за възстановяване на енергийната ѝ инфраструктура. В изявление след първия ден на срещата си в Букурещ дипломатите подчертават, че агресията на Русия лишава милиони украинци от основни човешки услуги.

НАТО обеща повече помощ и оръжия на Украйна

***

Изготвени са проект на структура и функции, включително и прогнозен финансов разчет за нов сектор в МВР - "Престъпления против околната среда, дивата природа и животните" към Главна дирекция "Национална полиция".

Прилагането на Споразумението ще се извършва чрез междуинституционален "Механизъм за превенция, контрол, административно-наказателна дейност и/или разследване на нарушения и/или престъпления против околната среда, дивата природа и животните", става ясно още от отговора на министъра, цитиран от БТА.

МВР с нов сектор в структурата си

***

В началото на заседанието от "Продължаваме промяната" отново поискаха залата да разгледа предложената от тях декларация като първа точка днес, от ГЕРБ-СДС направиха обратно предложение, "БСП за България" го подкрепиха.

НА ЖИВО: ПП, ГЕРБ и ДПС в спор за размера на държавния дълг

***

Нов медикамент забавя развитието на Алцхаймер. Той действа в ранните му стадии, съобщава Би Ти Ви.

Според учените това е историческа стъпка и може да постави началото на нов вид терапии. В продължение на десетилетия не може да бъде открито лекарство, което да повлиява болестта, засягаща милиони по света.

в Проучването са участвали 1795-има доброволци с ранен стадий  на Алцхаймер.

Намериха лекарство срещу Алцхаймер

***

Два опита за самоубийство е правил 31-годишният Александър Пашов, обвинен за смъртта на жена си Фанка. Тялото на 28-годишната жена беше открито в изоставен гараж в село Пъдарско след двудневно издирване от полицията в Раковски. Тя изчезна на 25 ноември на път за работа към Индустриалната зона в Стряма, информира "24 часа".

Съпругът, обвинен за убийството на Фанка, се опитал два пъти да се самоубие

***

Година след обилните дъждове пътят, който свързва село Сушица с община Симитли и другите населени места, е затворен заради свлачище.

Благоевградско село е откъснато от населените места заради свлачище

***

Брекзит е лишило страната от близо 4000 специалисти, които биха решили проблема с недостига на персонал, но те не могат да влязат в страната заради новите визови ограничения след излизането на Великобритания от съюза. Средно по шест месеца се чака, за да стигне нуждаещ се от специализиран преглед до специалист.

Криза в здравната служба във Великобритания

***

Починал е бившият китайски президент Дзян Дзъмин, който управляваше Китай от 1993 г. до 2003 г. Причина за смъртта му е левкемия и полиорганна недостатъчност. Той почина на 96 години в Шанхай, като най-дълго живелият китайски президент, предава Ройтерс.

Починал е бившият китайски президент Дзян Дзъмин

***

 

Novini.bg
1621 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.30 | 20:59

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
КОЙ?!

2022.11.30 | 14:56

1
КОЙ президент?! Българският Фуше ли?! Че той се оказа повече от чудовище!

Добави коментар

Водещи новини