Актьори от Народния театър с подписка в подкрепа на Александър Морфов

  • 29 ноември 2022 19:26

  • 3522
  • 2
Актьори от Народния театър с подписка в подкрепа на  Александър Морфов
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Протест на актьори от Народния театър „Иван Вазов“. Причината е напрежение в културната институция, което продължава вече месец, пише бТВ.

Скандалът започна в края на октомври, когато режисьорът Александър Морфов надраска врата на кабинета на пиара театъра Велислава Кръстева.

Министърът на културата Велислав Минеков заговори за политически назначения и поиска пълна проверка на театъра и новото му ръководство.

Последваха и оставки на ключови лица, сред които Захари Карабашлиев и Явор Гърдев.

Актьорът Валери Йорданов за скандала в Народния театър: Единствено могат да накарат Морфов да боядиса вратата

„Г-жа Кръстева е предпочела да е PR на Ахмед Доган и това е причината за протеста на Морфов. Нека не слагаме каруцата пред коня. Решението е госпожа Кръстева да напусне театъра“, коментира Галина Тонева, филмов продуцент.

„Протестът е в подкрепа на Александър Морфов. Този човек беше почти изгонен, а спектаклите му напълниха залите“, добави Валери Йорданов, актьор и организатор на подписката.

„Нямам коментар“ - беше лаконична по телефона Велислава Кръстева, потърсена за позиция.

Цветелина Кирилова
3522 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Българи!

2022.11.30 | 13:44

2
"Актьорите" от Народния театър, които се страхуват да се подпишат в защита на Морфов, са бездария, слузести червеи и ибрикчии, готови да подмиват всеки ден насрания задник на началника на грозната като смъртта Велиславка, за да запазят комата хляб! Нещастници! Запомнете имената на тези нищожества, българи!
PaulaFox

2022.11.29 | 22:06

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини