Бургас въвежда още по-строг контрол за електрическите тротинетки

  • 29 ноември 2022 11:45

  • 787
  • 1
Бургас въвежда още по-строг контрол за електрическите тротинетки
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Въвеждат по-строг контрол за водачите на електрически тротинетки в Бургас. Общинският съвет прие намаляване на максималната скорост за движение от 25 на 20 км/час. 

Освен това ще бъдат обособени задължителни зони за тяхното паркиране. Това прие с 37 гласа "За" местният парламент на Бургас.

"Имахме хубав дебат, чуха се различни мнения, които се позиционираха в две посоки. От една страна - нашата загриженост спрямо проблема с тротинетките и други превозни средства, който ескалира и необходимостта да се намесим и вземем решение в полза на гражданите. От друга страна – законовата делегация, която ние имаме да правим такива наредби. Ние сме наясно, че единствено в разпоредбата от Закона за движение по пътищата с наредба Общинския съвет може да вземат две  решения – да се определи по-ниски от максимално допустими скорост – от 25 км/час на 20", заяви председателят на Общинския съвет Севдалина Турманова, цитирана от "Фокус".

"Второто, което законът ни дава право, е да определим реда за определяне на задължителните зони за паркиране на индивидуалните електрически превозни средства. Наясно сме, че с това решение рискуваме да получим протест на прокуратурата и наредбата да бъде обявена за нищожна. От друга страна сме ангажирани с безопасността на движението", отбеляза още тя.

Последвайте канала на

Десислава Станева
787 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.29 | 15:23

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини