Обновяват основната информационна система на летище София

  • 26 ноември 2022 10:15

  • 957
  • 2
Обновяват основната информационна система на летище София
© Летище София

Главната информационна система на летище София ще бъде изцяло сменена в следващите месеци. Глобални IT компании, включително български могат да заявят интерес в периода от 18 ноември до 2 декември и да подадат оферти до 23 декември, съобщават от аерогарата.

Системата за управление на летищните операции - AOMS, е гръбнакът на дигиталните процеси на летището и обхваща дейностите от регистрация за полет, управление на полетните изходи, салоните за гости, самолетните стоянки, полетната информация и много други операции на територията на аеропорта, свързани с обслужване на пътници, самолети и багаж. Новата система ще позволи значително по-ефективно управление на ресурсите и ще замести голямо количество остарели ръчни процеси, които се изпълняват в момента.

Летище София включва в зимното си разписание полети до Занзибар, Пукет и Момбаса

Това е поредната голяма IT система, за която летището обявява международен търг като част от плана си за дигитална трансформация на стойност над 10 млн. лв. Дигитализацията на процесите, внедряване на нови системи, нов сайт и мобилно приложение са част от 5 звездната стратегия на летището с фокус към по-добро пътническо преживяване и по-добра ефективност.

Владимир Василев
957 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.11.26 | 12:17

2
Къде е втората писта и третия терминал??
PaulaFox

2022.11.26 | 11:38

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини