Митрополит Григорий стана почетен доктор на Националния военен университет “Васил Левски“

  • 25 ноември 2022 15:20

  • 369
  • 1
Митрополит Григорий стана почетен доктор на Националния военен университет  “Васил Левски“
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Великотърновският митрополит Григорий бе удостоен с почетната титла „Доктор хонорис кауза“ на Националния военен университет „Васил Левски“ в рамките на честване, посветено на 144 години от създаването на висшето училище.

Празникът на най-старото военно училище в България започна с богослужение в православния храм „Свети Седмочисленици“. Венци и цветя бяха поднесени пред паметника на Васил Левски и пред този на възпитаниците на военния университет. Заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков прие строя на курсантите.

Теодора Генчовска се срещна с представители на студентските съвети от висшите военни училища

Военното училище е замислено и създадено да бъде стожер на възкръснала България, когато в 1878 г. нашите предци основават Военното училище, те го създават, за да има държавност. Нашите държавни институции са формирани след това, каза в своето слово началникът на Националния военен университет бригаден генерал Иван Маламов. Той връчи почетните грамоти и свидетелства на новите доктори, доценти и професори, както и на военнослужещи, цивилни служители и приятели на университета за постигнати високи резултати при изпълнението на служебните им задължения и за издигане престижа на висшето училище. Със заповед на министъра на отбраната и началника на отбраната бяха отличени 11 военнослужещи и двама цивилни служители на Военния университет.

Великотърновският митрополит Григорий благодари на академичния състав за решението да му бъде връчена титлата „Доктор хонорис кауза“ на Националния военен университет. „Българската православна църква и Българската армия са двете здрави опори, които държат държавата през вековете“, каза митрополит Григорий. Гости на тържеството бяха представители на институции, партньори и приятели на висшето училище.

Мая Йорданова
369 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.25 | 16:00

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини