В Плевен са ремонтирани две улици и надлез по проект за близо 4 млн. лв. с европари

  • 25 ноември 2022 09:15

  • 196
  • 1
В Плевен са ремонтирани две улици и надлез по проект за близо 4 млн. лв. с европари
© Pixabay

В Плевен са ремонтирани две улици и надлеза към квартал "Сторгозия" по проект за близо четири милиона лева с европейско финансиране. Приключването на дейностите ще бъде отбелязано с официално откриване на обновения надлез на 29 ноември, вторник, от 13:00 часа, съобщават от общинската администрация.

В рамките на проект "Осигуряване на устойчива градска среда на Плевен – етап 2" са реконструирани улиците "Вит" (в частта от фирма "ИЗОБОР" до кръстовището с ул. "Втора задгарова") и "Северна", които са в индустриалната зона на града, както и възловият за града пътен надлез за кв. "Сторгозия". Чрез извършените дейности е постигната устойчива и екологична градска среда, предлагаща подобрено общо качество на живот с възможности за икономически растеж, развитие на бизнеса, привличане на инвеститори и стимулиране на предприемачеството, добавят от общината.

Общата стойност на проекта е в размер на 3 974 424,43 лева, от които 85 процента европейско финансиране и 15 на сто национално съфинансиране, представляващо безвъзмездна финансова помощ. 

Както БТА писа, ремонтът на пътния надлез към кв. "Сторгозия" бе извършен през миналата година. Началото на дейностите бе поставено на 17 май, като бе въведена временна организация на движението в района. Пътното съоръжение бе пуснато в експлоатация през октомври 2021 година.

Последвайте канала на

Десислава Станева
196 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.25 | 09:55

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини