Безплатен превоз по направления на спрените междуградски автобуси в Карловско

  • 24 ноември 2022 16:45

  • 392
  • 0
Безплатен превоз по направления на спрените междуградски автобуси в Карловско
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Община Карлово да организира превоз на пътници по направления „Карлово – Клисура“, „Карлово – Войнягово“ и „Карлово – Климент“, реши Общинският съвет на редовна сесия. Транспортът е временен и е за периода 1 декември 2022 г. – 31 декември 2022 г., съобщават на официалната страница на общината.

Предложението е на кмета д-р Емил Кабаиванов с цел предотвратяване на евентуален транспортен колапс в общината. На 2 ноември 2022 г. превозвачът „Хеброс бус“ АД уведоми общината, че от 01.12.2022 г. спира да изпълнява задълженията си по договора за превоз на пътници по цитираните направления.

Спират автобусите по междуселищните линии в община Карлово

Този отказ потенциално може да предизвика сериозен социален проблем, за което своевременно с писма са уведомени министърът на транспорта Христо Алексиев и областният управител на област Пловдив – Ангел Стоев.

Ръководството на Община Карлово е възложила на вътрешен одитор да извърши анализ на цената за дофинансиране на обществен автобусен превоз. Същевременно текат преговори с търговски дружества, притежаващи лиценз за обществен транспорт на пътници, които да поемат превоза по закритите от „Хеброс бус“ АД направления. Въпреки полаганите усилия, до момента не е постигната договореност с частните превозвачи.

Транспортът, организиран от Община Карлово, ще бъде финансиран със средства от общинския бюджет, а пътниците ще бъдат превозвани безплатно. Изготвено е и съответното разписание.

От общината припомнят също така, че по направлението Клисура – Розино – Христо Даново – Кърнаре – Иганово – Анево – Сопот – Карлово има жп линия, по която БДЖ ежедневно извършва пътнически превози.

Цветелина Кирилова
392 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини