Мàнете Мъск, дайте по-добре да поканим японските национали и феновете им, ще ни почистят държавата

  • 24 ноември 2022 15:06

  • 1729
  • 0
Мàнете Мъск, дайте по-добре да поканим японските национали и феновете им, ще ни почистят държавата
© Getty Images/Novini.bg

Вие може и да се смеете, може и да си припявате рефрена на Павел Попандов от НЛО: „Мъничка японка ще си взема, всичко в моя дом ще е Hitachi“, но, ако видите какво правят японците на Световното, ще ви секне смехът и ще разберете, че Мъск не ни е притрябвал, а японците. Както казах: само ги вижте какво правят и какво (не) оставят след себе си. 

Подозирам, че оставят ПО-ЧИСТО, отколкото са заварили. 

>>>>>>>>>Японците почистиха трибуните след победата над Германия<<<<<<<<<

...

И точно затова имам план…

Сега… знам, че много се възпалиха по темата Илон Мъск в Северозапада, но Мъск не е известен със себераздаването. И сателитите, дето уж безплатно даде на Украйна, се оказа, че ги дал след сериозно „спонсориране“ от правителството на Щатите и като спря „спонсорирането“, заплаши, че ще спре и сателитите (та му върнаха „спонсорирането“). 

Чета коментари, ама стотици, да не кажа хиляди: Да дойде Мъск у Северозападна България, да помогне на хората!

Да помогне на хората ли, викам си! Мà какво да помогне? Да дойде да помете пред вас ли? Или да хвърли боклука? Щото японците ще го направят! Ама Мъск – надали. Тоя не е много по помагането. 

Понеже водещите формули у нас явно са: 1.)„да дойде някой, да ни оправи, да помогне“, както и 2.)„не ме занимавай бе“ – две мантри, които очевидно изключват възможността тоя „някой“ да е един от нас и са малко взаимоизключващи се, което пък определено говори много за стабилното ниво на апатията, изглежда имаме само един единствен изход от положението: верно да вземе да „дойде някой, да ни оправи“.

Илон Мъск не идва, ами направо купува Белоградчик и мести централата на Twitter и Tesla в Балкана

И това няма как да е друг освен японците. Хора, които очевидно имат някаква мания по реда и чистотата и оправят и чуждото. Ако не са те, няма как да е някой друг. Само трябва да ги излъжем някак си да дойдат. Сега, една информация, за която мога 99% да гарантирам, че е достоверна: още през седемдесетте японци са предлагали да ни построят софийското метро (няма майтап тук!) и са предлагали да го направят „по японски“ – с най-съвременни технологии, но и към това са щели да дадат и над 30 години срок, в който всеки ремонт да е за тяхна си сметка. Искали са да е на концесия, разбира се, и да прибират процент от билетите. Нашите чугуни от политбюро казали „не“, как ще даваме ние на врага да дупчи билетчета!

Да не повтаряме тази грешка!

До докараме японците. 

Да организираме някакво културно-масово мероприятие, спортно събитие; и да поканим националите по футбол на самураите. Да дойдат с феновете. Турнир, приятелски мачове (ама повечко – серия, да се застоят по-дълго), турне с демонстрационни мачове – ей това ми харесва най-много: турне с демонстрационни мачове, че да могат да пообиколят България. Вместо Мъск, японският национален отбор и феновете. Спират, слизат на гарата в Белоградчик и вместо да ходят по скъпарски ресторанти – като оня клатифур Мъск, отиват „на центъра“. Там правят демонстрационни шоу-програми с футболна тематика и после им пожелаваме всичко най-хубаво и гледаме така… подсказващо наоколо и кимаме настойчиво… демек: време е да си ходите, ама нали знаете преди това какво да правите…

Те спрат да ръкопляскат, извадят чувалите за боклук и почнат да събират. То е ясно, че няма само тяхното си да съберат, ще съберат всичко наред. И на бат Цанко Брадатия старите летни гуми ще приберат от градинката, и на кака му Ценка кофичките от кисело млеко, дето си правѝ разсад за доматите миналата година, и на челядта всичките хартишки от вафли. Всичко. 

После – на автобуса; и на мегдана у следващия град. 

Японците… японците са олицетворението на бг мечтата: да дойде някой, да ни оправи. Ако си знаеме интереса, няма да ги оставиме на мира японците, докато не дойдат. Мàнете го тоя Мъск – най-много да дойде, да хапне, да си изхвърли старата изгоряла тесла, демек: повече боклук да направи, и да си иде. За какво ви е? Японците ни трябват. 
 

 

Александър Томов
1729 0

Свързани новини

Водещи новини