Пътят до Рилския манастир е готов за зимата

  • 24 ноември 2022 11:04

  • 228
  • 0
Пътят до Рилския манастир е готов за зимата
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Направено е почистване и е подготвен за зимата пътят до Рилския манастир - 20 километра, казаха експерти.

Това стана след няколко писма на игумена Адрианополския епископ Евлогий до областния управител на Кюстендил инж. Александър Пандурски и Областното Пътно управление. Епископът има среща - не само за пътя, и с министъра на регионалното развитие Иван ШишковИван ШишковИван Шишков е роден на 14 септември 1963 г. в София. Завършва образователна степен магистър по, предаде БНР.

Сега трасето е в много добро състояние, коментираха експерти пред БНР. Почистени са около 50 метра канавка, запълнена от преминаване на техниката на дърводобивна фирма. Почистени са и падналите по платното камъни. Орязани са клоните на крайпътни дървета и храсти, които при сняг може да паднат на пътя. Почистено е и около изграждания преди месеци полутунел над село Пастра, където имаше струпани остатъци от строителни материали. Там обаче не беше преасфалтиран участък от около 300 метра и затова ограниченията за преминаване остават в сила, каза началникът на полицейското управление в Рила старши инспектор Иван Кавлашки:  "Знаците седят там - 20 километра в час. Така ще е през зимата, вероятно, докато не сложат настилка. От по-високо ниво се решават тези неща".

Все още обаче не е подновено счупеното огледало пред павираната улица при Дупнишката порта до самия манастир, което улеснява водачите за насрещното движение, както и съборен пътен знак. Това трябва да направи общината в Рила.

335 снегорина в готовност да чистят София тази зима

 

Десислава Станева
228 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини