Минеков заминава за Скопие за откриване на новия български културен център

  • 24 ноември 2022 10:45

  • 437
  • 1
Минеков заминава за Скопие за откриване на новия български културен център
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Служебният министър на културата проф. Велислав МинековВелислав МинековВелислав Минеков е професор в Националната художествена академия (НХА). Завършва образованието си заминава за Северна Македония за откриването на новата сграда на Културно-информационния център на Република България в Скопие.

Това ще се случи утре, на 25 ноември. Центърът е един от 11-те културни института, представящи културата на България в чужбина. Съществува в Скопие от вече почти 20 години и най-накрая ще получи заслужено място в центъра на града, така както Културно-информационният център на Република Северна Македония се намира в сърцето на София, съобщиха от Министерството на културата.

"България отделя особено внимание към развитието на културните взаимоотношения с партньорите ни от Западните Балкани. В тази връзка министърът на културата проф. Велислав МинековВелислав МинековВелислав Минеков е професор в Националната художествена академия (НХА). Завършва образованието си ще има среща и със своята колежка от Министерството на културата на Република Северна Македония г-жа Бисера Костадиновска-Стойчевска", гласи още прессъобщението.

Поредно нападение: Стрелба срещу българския клуб в Охрид

Визитата на Минеков ще е два дни след поредното посегателство срещу български клуб в Северна Македония.

Цял един пълнител е бил изпразнен снощи по културния център "Цар Борис III" в Охрид. МВнР привика посланика на РСМ и ще му връчи протестна нота, уведомена е и Европейската комисия. От МВнР в Скопие осъдиха нападението.
 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
437 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ДИЛБЕР ТАНАС

2022.11.24 | 12:15

1
НА МАКЕДОНЕЦ У ГЪЗЪ – КОЛЕЦ !!

Добави коментар

Водещи новини