Водещите новини! Пребиха посред бял ден жена с дете, опитала се да помогне на друга. Година от трагедията на „Струма“: какво се промени? (и още…)

  • 23 ноември 2022 13:24

  • 1774
  • 0
Водещите новини! Пребиха посред бял ден жена с дете, опитала се да помогне на друга. Година от трагедията на „Струма“: какво се промени? (и още…)
© Булфото(архив)/Wikimedia/Getty/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 23 ноември   

 

… при разходка в столичния парк „Герена“ през деня е чула  писъци и е видяла как мъж пребива приятелката си.

Не ги познава. Предложила е помощ на жертвата и се е обадила на тел. 112. В непосредствена близост не е имало други хора.

„Жената дойде плачейки и ме молеше да не подавам сигнал, защото за нея ще стане по-зле. В този момент, докато говорих по телефона, той започна да я души на площадката и супер много се изплаших. И викам по телефона, че той я души и ще я убие. На ръцете ми беше детето ми… той дойде към мен…“

„Удари ме много силно в челюстта, тръгна да ме души, в този момент нали аз започнах да викам по телефона, че нападна и мен. Взе ми телефона, разби го, телефонът е на сол“, продължава разказа потърпевшата.

Битата жена се надява, че органите на реда ще издирят и насилника, и жертвата. Подадена е жалба до СДВР  и се води разследване по случая.

Пребиха посред бял ден жена с дете в парк, опитала да помогне на друга

***

Навършва се точно година от автобусната катастрофа на АМ „Струма“, при която загинаха 45 души, сред които жени и деца от Северна Македония. В автобуса e и дъщерята на Мухедин. 26-годишното момиче е сред жертвите.

„Една приятелка предложи да ходят на шопинг - 2-3 дни на почивка до Истанбул.

Tя ѝ беше приятелка от детството. От 5-годишни бяха заедно и като че ли Господ искаше и в смъртта да са заедно“, разказа той.

За последно баща и дъщеря се чуват около час преди фаталния инцидент.

„Беше приятен разговор. Каза, че е видяла, че съм онлайн и ми звъни само да ме чуе. За мен тази нощ беше много тежка - заспивах и се будих. В 6:15 ч. се разсъних и случайно взимам мобилния телефон и чета че се е случило нещастие в България с автобус. Не пишеше с кой автобус. Звънях на агенцията, която организираше пътуването, на дъщеря ми – не вдига, на приятелката ѝ – и тя не вдига“, добави бащата на момичето.

Година от трагедията на АМ "Струма", в която загинаха 45 души: Има няколко промени

***

Мнозинството в Народното събрание ратифицира на две четения двете споразумения, свързани със средствата за плащането на първите 8 военни самолета Ф-16, Блок 70.

Парламентът ратифицира споразуменията, свързани със средствата за самолетите F-16

***

„Тези, които се занимаваха с купуване на гласове, сега се занимават с превозване на мигранти“. 

Това каза за "Твоят ден" Любен Иванов от "Демократична България".

„Ще обсъдим изслушване на министъра на вътрешните работи, той трябва да понесе политическата отговорност. Може би трябва да помисли за оставка“.

ДБ иска оставката на вътрешния министър

***

„Консултациите не досега не доведоха до нищо, защото ГЕРБ са импотентни да съставят кабинет. Според мен президентът трябва да се забърза с мандатите, за да излезем от това безвремие, в което сме трети месец“, заяви съпредседателят на ПП Асен Василев.

ПП и ДБ предлагат правителство на малцинството с втория мандат

***

Мигрантът е задържан в района на Автогара Юг, предаде БНТ.

Преди минути чужденецът бе докаран от органите на реда в Първо районно управление за разпит.

Задържаха в Бургас и последния мигрант от групата, предизвикала гонка снощи

***

Въоръжен с огнестрелно оръжие мъж откри огън в супермаркет от веригата „Уолмарт"  в американския щат Вирджиния.

Според полицията има убити и ранени, но точен брой не се съобщава, предадоха Си Ен Ен, „Ню Йорк таймс" и Франс прес, информира БТА.

Стрелба в супермаркет в САЩ. Има убити и ранени

***

Лондон обяви, че ще достави хеликоптери на Киев за пръв път от началото на войната

***

В края на септември главният прокурор на щата Ню Йорк Летиша Джеймс повдигна обвинение срещу Тръмп и децата му за "умишлено" манипулиране на оценките на активите на групата "Тръмп организейшън. Сред тях са голф клубове, луксозни хотели и други недвижими имоти, а целта е била получаване на по-изгодни банкови заеми и намаляване на дължимите данъци.

Върховният съд на щата Ню Йорк насрочи гражданско дело срещу Тръмп за данъчни измами

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1774 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини