Водещите новини! ЕП гласува да определи Русия за спонсор на тероризма. Държави от Източна Европа масово се снабдяват с HIMARS (и още…)

  • 17 ноември 2022 19:08

  • 1573
  • 2
Водещите новини! ЕП гласува да определи Русия за спонсор на тероризма. Държави от Източна Европа масово се снабдяват с HIMARS (и още…)
© Getty Images/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 17 ноември   

 

Европейският парламент ще гласува в сряда следващата седмица резолюция, с която Русия се обявява за държава, спонсор на тероризма. Това сочи дневният ред на предстоящото заседание на евродепутатите в Страсбург, предаде БТА.

Във войната срещу Украйна руските сили увеличиха ударите по граждански цели, включително по енергийна инфраструктура, болници, здравни заведения, училища и убежища, се посочва в черновата на резолюцията. По този начин се нарушават международното право и международното хуманитарно право, се предвижда да заявят евродепутатите.

ЕП ще гласува резолюция, в която Русия е определена като спонсор на тероризма

***

Сред тези затворници има включително серийни убийци, изнасилвачи, педофили и „един човек, който има канибализъм в портфолиото“, разкрива шефът на НПО-то.

Адвокатът на организацията твърди, че тази тактика на вербуване е започнала още през юни и вече две групи от затворници са изпратени на фронта в Украйна.

„Разговаряхме със съпругата на сериен убиец, който е осъден в Кострома. Той трябваше да прекара още пет години зад решетките, но е бил освободен от „Вагнер“, за да се бие на фронта. Сега съпругата му се притеснява, че ще се върне, за да я убие, тъй като подала молба за развод“, коментира Руслан Вакхапов.

НПО за армията на Путин: Канибал, изнасилвачи и серийни убийци ще се включат във войната

***

Заради успешното си представяне и предвид факта, че обърна хода на войната в полза на Украйна, американските противовъздушни системи HIMARS стават вече едва ли не задължителна покупка за армиите на повечето страни от т.нар. Източен фланг на НАТО.

Държави от Източна Европа масово се снабдяват с ракети HIMARS

***

Арестуваният се казва Захари Шулев и е на 37 години. 

Според разкази в социалните мрежи и преди се чували стенания от дома му, но от институциите не обръщали внимание на сигналите. Тепърва ще се проверява за стари случаи.

Ултрас е изтезавалият с часове кученцето Мечо

***

Нинова: Машинното гласуване остава, просто даваме право на избор на хората

***

Оказва се, че не е толкова просто обаче… Не е проблемът дали се гласува и по единия, и по другия начин, а че изобщо има вариант за хартиена бюлетина, защото наличието ѝ води ди съмнения в неправилно преброяване и недействително гласуване.

Андрей Гюров за хартиените бюлетини: Не е проблемът как се гласува, а как ще се отчитат гласовете

***

Натрупалите се престъпления от последните дни показват, че липсва държавата. Това демотивира състава, не се работи, претупват се някои неща – това създава впечатление, че има бум на престъпността. Когато едно престъпление не се разкрие, обществото недоволства. Обирът, който стана вчера е изключително показателен. Тези хора са рядко дръзки. Те са използвали слабостите на охраната“, изтъкна бившият директор на Националната полиция.

Ген. Васил Василев: Защо бащата на изчезналото дете беше допуснат до разследването?

***

Може би не най-доброто решение, имайки предвид поголовната сеч в България и честите наводнения. Може би ограничаване на износа би било по-здравословно решение? 

Министър Стоянов: Отменяме заповедта за ограничаване на сечта в горите с 30%

***

Не, не е шега. Просто става дума за „процентно“. Все пак започва приближаването до европейските заплати. 

България на първо място по ръст на заплатите в ЕС

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1573 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.20 | 23:59

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ X21.FUN
PaulaFox

2022.11.17 | 19:21

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини