Местят украинските бежанци от Елхово

  • 16 ноември 2022 14:36

  • 769
  • 2
Местят украинските бежанци от Елхово
© Bulphoto/архив

Украинските бежанци, настанени в центъра за временно пребиваване в Елхово, до края на седмицата ще бъдат преместени в базата на „Българските държавни железници“ в Приморско. Информацията съобщи пред БНР областният управител на Ямбол Георги Чалъков.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 10064

В центъра сега са настанени 29 украински граждани, уточни той.

"От първоначалните 35, които бяха,  6-7 напуснаха базата, като си намериха подслон в Бургас", каза областният управител.

При какви условия живеят украинските бежанци, настанени в база в Приморско

По думите му всички новопристигнали в страната граждани от Украйна първоначално ще бъдат настанявани в центъра в Елхово. Украинците, които нямат възможност сами да осигурят пребиваването си на територията на страната, ще бъдат настанени в Елхово, докато се настанят в бази за постоянен престой.

В Елхово бежанците ще остават до 2-3 седмици, като ще живеят във фургони.

„Поради своята специфика центърът в Елхово е създаден така, че да бъде транзитен приеменцентър. Той не е с условия за постоянно настаняване. Въпреки това, има необходимите санитарни и битови условия, в които тези хора да намерят временен подслон“, подчерта областният управител на Ямбол.

Десислава Станева
769 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.17 | 00:33

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.11.16 | 19:14

1
В Елхово бежанците ще остават до 2-3 седмици, като ще живеят във фургони. А нашите сънародници с години ....ама кофти е да си българин в майка България

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини