Събират проекти за ремонт на пътя до ГКПП "Гюешево" и околовръстното на Кюстендил

  • 16 ноември 2022 11:16

  • 247
  • 0
Събират проекти за ремонт на пътя до ГКПП "Гюешево" и околовръстното на Кюстендил
© Pixabay

Отворени са офертите в обществената поръчка за изработване на технически проекти за основен ремонт от околовръстния път на Кюстендил и до ГКПП „Гюешево“ , около 30 километра, обявиха от Агенция "Пътна инфраструктура". 

Трасето е изключително натоварено, оттук преминава основният трафик за Република Северна Македония, денонощен е трафикът на ТИР-ове. Поръчката за изготвяне на проект е за близо 600 000 лева. 

Околовръстният път на Кюстендил и за ГКПП "Гюешево" не е ремонтиран от 25 години, правени са рехабилитации на отделни отсечки по трасето. 

16 са отворените оферти в първата позиция, в която е изработването на технически проект за основен ремонт на 13,2 км от път I-6 ГКПП „Гюешево“ - Кюстендил. Въз основа на готовите проекти след това ще се определят конкретните строително-монтажни работи, стойността, срокът им за реализиране и ще се пристъпи към избора на изпълнители на ремонта и на строителния надзор. 

Състоянието на площадката и на платната на самия ГКПП "Гюешево" обаче е трагично, дори едната лента на влизане откъм Северна Македония е затворена за движение от месеци. На много места асфалтът е напукан и разрушен, образували са се дупки.

Ремонтите обаче трябва да се планират и финансират от Агенция "Митници". 

Последвайте канала на

Десислава Станева
247 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини