Водещите новини! И Швеция блокира България за Шенген. Подробности за убитата в Лайпциг Малина (и още…)

  • 14 ноември 2022 19:20

  • 4369
  • 2
Водещите новини! И Швеция блокира България за Шенген. Подробности за убитата в Лайпциг Малина (и още…)
© Getty Images/Pixabay/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 14 ноември    

 

Швеция вероятно ще се присъедини към Нидерландия и също ще блокира България, Румъния и Хърватия при опитите им да се присъединят към Шенгенското пространство. Това става ясно от изказване както на политическата опозиция в страната, така и на един от коалиционните партньори, изразили позицията си пред шведския всекидневник Dagens Nyheter.

И Швеция блокира България за Шенген

***

„Вчера говорих по телефона с адвоката, който работи по случая. Той ми каза, че аутопсията на моята Малина е готова и че е показала множество прободни рани с нож", разказва Кунка.

„Аз не познавам въпросния задържан мъж от полицията в Лайпциг. Нямам никаква информация за него, досега дъщеря ми не ми е споменавала за него. Преди време само каза, че има приятел там и нищо повече", споделя още майката на убитата Малина.

Проговори майката на 31-годишната Малина, която бе жестоко убита в Лайпциг

***

"Вероятно могат да бъдат изброявани много основания за критики, въпросът е дали са безадресни или ще се отправят към онези, които заслужават. Това, че малкият Александър се е изгубил и не може да се намери, говори за пропуски в системата".

Това заяви Тихомир Стойчев, експерт по сигурност и бивш началник на ЦСБОП, в ефира на бТВ.

Експерт по сигурността заяви, че има много пропуски в търсенето на Сашко от Перник

***

Служителят в „Гранична полиция“ е искал процент от обществената поръчка.

Обвиняемият е поискал подкуп от 2000 лева. Касае за обществена поръчка по пряко договаряне. Служителят на МВР е поискал сумата, за да извърши служебните си задължения по обществената поръчка", обясни прокурорът. Търговското дружество, което е участвало в процедурата за обществена поръчка, е трябвало да достави специално оборудване за нуждите на гранична полиция за охрана на границата на страната. 

Прокуратурата с подробности за заловения с подкуп висш граничар

***

Кметът на Якоруда е открит мъртъв в колата си.

Мъжът е бил с огнестрелна рана в главата.

Кметът на Якоруда е открит мъртъв

***

Германия обяви днес национализацията на местния филиал на руския "Газпром", за да спаси от фалит този доставчик на газ, който е под административното управление на Берлин от април и е свръхзадлъжнял, предаде Франс прес.

Германия национализира своя филиал на "Газпром"

***

Украйна трябва сама да реши при какви условия би била склонна да преговаря с Русия за прекратяване на войната, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг и добави, че ролята на алианса е да подкрепя Киев, предаде Ройтерс.

Столтенберг: Единствено от Украйна зависи при какви условия би преговаряла с Русия

***

По последна информация, цитирана от турската обществена телевизия ТРТ, за атентата в Истанбул към момента са задържани 46 души, като операцията по издирването им е продължила близо 10 часа.

В Истанбул издирват човек, представял се за съпруг на атентатора

***

Лидерът на талибаните Хайбатула Ахундзада нареди на афганистанските съдии да налагат наказания според Шериата за определени престъпления. Сред наказанията са публични ампутации и умъртвяване с камъни. Говорител на лидера на талибаните заяви, че престъпления като грабеж, отвличане и бунт трябва да бъдат наказвани в съответствие с тълкуването на ислямското право, пише Нова телевизия. 

Талибаните връщат ампутациите и убийствата с камъни

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
4369 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.11.15 | 05:29

2
Похвално, похвално.

2022.11.14 | 19:54

1
Нави

Добави коментар

Водещи новини