Двама пропаднали в шахти в Пловдив за последните 10 дни

  • 14 ноември 2022 16:56

  • 389
  • 1
Двама пропаднали в шахти в Пловдив за последните 10 дни
© Булфото

Два инцидента с пропаднали в шахти хора в Пловдив само за десет дни. След като в неделя спасиха мъж, останал заклещен над 11 часа в тръба за отводняване близо до стадиона на квартал „Коматево“, се оказа, че това не е първият подобен инцидент в района. 

„Преди около 10 дни в подобна шахта пропаднах самият аз, докато се разхождах. Нямаше как да я видя - тревата около нея беше висока и мястото не беше обезопасено по какъвто и да било начин. След инцидента имах счупено ребро и пукнат бял дроб. Бях четири дни в болница и все още се възстановявам. След този инцидент обаче нищо не се случи. Шахтата продължава да е необезопасена. Смятам да подам жалба в общината”, разказа в ефира на „Здравей, България” Костадин Георгиев, жител на квартала.

Жители на квартала разказаха, че в района имало доста такива необезопасени съоръжения. Те заявиха, че са подавали многократно сигнали до кмета на район „Южен” Костадин Язов, но мерки не са били предприети. 

Приятелят на постадалия Костадин Георгиев – Теодор Атанасов е успял да го извади и да извика линейка. Той обясни, че дупката, в която е паднал Костадин е около 50-60 сантиметра, с дълбочина около 6 метра.

Спасиха мъж, заклещен цяла нощ в тръба

Хората сами обезопасяват откритите шахти с гуми и пръчки. „Има поне десетина още шахти, които са опасни за здравето и живота на всеки един, който преминава през територията на квартала”, каза Донка Тосева.

По думите на Звезделина Кирякова се подаваме сигнали от около 3 години за подобни опасни дупки и шахти към кметството на район “Южен“. „Конкретно и лично аз съм подала към господин Язов. Това е кметът на нашия район и няма абсолютно никаква реакция”, каза тя.

 От ВиК твърдят, че не експлоатират тръбата, в която мъж остана заклещен близо 11 часа. От Общината също отрекоха съоръжението да е тяхна собственост, но обещаха днес да направят проверка. Пострадалите ще си търсят правата по съдебен път.

Съпругата на пострадалия мъж Атанаска Маданска обясни, че ще потърсят правата си по съдебен път. „Защото можеше да е най-лошото. Да сме благодарни на Господ,че е жив. А какви ще са последствията все още не знаем”, каза Маданска пред Нова телевизия.

В ранния следобед стана ясно, че необезопасената тръба е собственост на община Пловдив. Кметът на район „Южен” е разпоредил инспекторатът, заедно с полицията, да обследват целия район и временно да зарият всички необезопасени шахти.

Цветелина Кирилова
389 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.14 | 17:51

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)

Добави коментар

Водещи новини