Проверяват шахтите в Пловдив след инцидента със заклещения мъж

  • 14 ноември 2022 12:35

  • 331
  • 0
Проверяват шахтите в Пловдив след инцидента със заклещения мъж
© Булфото

В Пловдив започва проверка за безопасността на уличните шахти. Поводът е злополуката, при която мъж пропадна в тръба и остана в нея 11 часа. Пострадалият все още е в шок и отказва да говори за случая. Екипи от общината и ВиК започват огледи на опасните места.

Теренът, на който е монтирана отводнителната тръба, е общински, но към момента не е ясно кой има ангажимента да поддържа тези съоръжения в изправност и обезопасени с решетки или капаци - дали това е ВиК или общината.

Никой не може да си обясни: Как мъж се заклещи в тръба

Съпругата на Николай Иванов е притеснена за състоянието му след прекараните 11 часа в тръбата.

"Съпругът ми не се чувства днес по-добре, напротив - казва, че всичко го боли, не си чувства краката от коленете надолу. Да не говорим психически - бил си в ковчег 10 часа. Колкото и въпроси да му задам, отговаря с една дума - не му се говори", сподели Антоанета Маданска.

"Абсолютно никакво обезопасяване - обезопасяват гражданите с гуми, с пръчки, с каквото намерят за добре", разказва Звезделина Кирякова, която живее в квартала.

Започват проверки на опасните дъждоприемни шахти в квартал Коматево в Пловдив. Има близо 20 000 такива съоръжения в града. Тази, в която е пропаднал Николай Иванов, е с дълбочина от близо 6 метра. Хората от квартала искат спешни мерки, за да не се стига до други опасни случаи занапред.

Заради щастливата развръзка съпругата на пострадалия търси начин да се свърже с жената, подала сигнала, която на практика е спасила живота на мъжа ѝ, пише БНТ.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
331 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини