Министър Минеков с коментар за скандалите в културата

  • 13 ноември 2022 20:05

  • 1545
  • 6
Министър Минеков с коментар за скандалите в културата
© бТВ

Аз се чувствам лично засегнат от случващото се, тъй като имах достатъчно близък контакт със сегашния директор на Народния театър Васил Василев, имах му пълно доверие. Надявах се нещата да тръгнат по светъл начин. Всички бяха зад него. В момента тази война води до тежък разпад. Това заяви служебният министър на културата проф. Велислав МинековВелислав МинековВелислав Минеков е професор в Националната художествена академия (НХА). Завършва образованието си в ефира на БТВ.

„Василев е назначил няколко личности с тежък политически оттенък. Назначен е бившият главен секретар в министерството от миналата година – тя не е разпознаваема. Службата ѝ е измислена. Миналата година беше уволнена дисицплинарно от мен поради много неприятни съмнения по отношение на дейността ѝ. Аз все още не искам оставки в Народния театър. Назначих проверки – ще искам да видя как са извършени назначенията, какви са заплатите. Ще назначим одитори от министерството”, каза още той.

Той очаква реакции от лица извън театъра, и то именити: „Тяхното мнение е по-съществено от моето. Василев е професионалист, особено по отношение за опазване на публиката в театъра. Но това политическо представителство не беше еднозначно.”

„Аз съм „за” всички актьори да са добре платени. Искам всички заплати на всички актьори да се покачат, а там само някои са вдигнати.”, допълни той.

Относно скандала с Рут Колева, министърът бе лаконичен: „Само с жълти новини се занимаваме, а има много по-важни неща. Паметникът е превърнат в тоалетна. Подобни паметници или се поддържат, или се прекратява съществуването им.”

На въпрос относно 60-те млн. лв., които са „на боклука”, защото не са изразходвани от предишния парламент, той заяви: „Законът не ми дава да ги използвам. Те ще се върнат обратно в бюджета. Няма как да се бъдат инвестирани. Заварих капиталови разходи 55 млн. лв., в графа „разходвани” – 0%. За онези 7 месеца няма нито една обществена поръчка, нито един договор. В тази безизходица помагам с аварийни средства.”

Минеков коментира снимките на Рут Колева върху мемориала за Априлското въстание

С Вежди Рашидов все още не се е срещал, не е готов да работи и с него и няма представа докъде са стигнали делата срещу него.

„Подписки от подчинени винаги ме съмняват. Подписки от външни лица – да, но ако аз направя подписка сред министерството, че съм красив и умен блондин, да знаете, че всички ще се подпишат”, пошегува се на финала той.

Цветелина Кирилова
1545 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.14 | 17:46

6
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)

2022.11.14 | 00:09

4
Мръсен червен помияр
ИЗКОРМЕНИ БАНКЯНСКи ВНУЦИ ТАШАЦи

2022.11.14 | 01:09

5
като маиак ти
страх

2022.11.13 | 21:20

3
Абе, "културния министър", и теб ли те е страх от сарайския милиардер, дето държи на къса каишка и позитанските, и банкянските комунисти, но особено банкянските? Какво шикалкавиш като циганин, хванат да краде в трамвая?! Тази грозна и противна физиономия на двукопитното нищожество и сарайска слугиня няма място в Народния театър, няма! Присъствието й там е срам и позор, веднага трябва да я изхвърлиш! Че това жалко нищожество се сравнява с Александър Морфов бе, министре! Добре де, началникът на сарайската слугиня и Народния театър ли иска да превърне в Султанат, както направи с България? Ти чувал ли си за национално достойнство бе, министре Минеков?!
Боби

2022.11.13 | 20:48

2
ТОЗИ ГРОБАР Е С ПСИХИЧЕСКИ ОТКЛОНЕНИЯ-САМ СИ ГОВОРИ САМ СИ СЕ СМЕЕ,И ТОВА Е МИНИСТЪР-УЖАС.
Ленчето

2022.11.13 | 20:28

1
Тоя е такъв мики маус.

Добави коментар

Водещи новини