Експерт: Заради аварии и течове по ВиК-мрежата загубите средно за страната са 60%

  • 13 ноември 2022 08:51

  • 542
  • 2
Експерт: Заради аварии и течове по ВиК-мрежата загубите средно за страната са 60%
© Pixabay

У нас няма система за превантивна подмяна на старата ВиК мрежа, това обикновено се прави след възникнал проблем, заяви за БНР Бургас експертът Иван Иванов от Българската асоциация по водите:

"Като цяло ние не можем да вървим с този темп, който е необходим, за да компенсираме изоставането, което се случи през изминалите 30 години. И точно заради това, се стига до там, че трябват сериозни инвестиции, респективно по-високи цени. Разбира се, колкото по-оптимално използваме безвъзмездните европейски средства, толкова по-малко ще се отразяват тези инвестиции върху цената. Но практиката показва, че ние не сме много добри в усвояването на европейските средства. Примерно, от изминалия програмен период няма да можем да направим усвояване на 100% предоставените ни средства, което си е една чиста загуба за отрасъл водоснабдяване и канализация".

Заради аварии и течове по мрежата загубите средно за страната са 60%. Трябва да има национална програма за подобряване параметрите на водоснабдителната ни система, допълва още Иван Иванов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
542 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.13 | 13:45

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)
Емѝ...

2022.11.13 | 10:58

1
пълно с "експерти", които само могат да дрънкат. като си такъв "експерт", що не ходиш да поправяш положението, а чакаш лапачка от мойте данъци, кypво?

Добави коментар

Водещи новини